Sep 11

Mai puțin stres în trafic.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 07:57

Traficul din București mă stresează foarte tare. De fapt, sincer să fiu, participarea în traficul rutier mă stresează destul de tare deoarece încerc să merg cât pot de responsabil și corect.

Eu ca șofer:
De obicei un șofer aflat la volan poate fi setat în două stări emoționale:

1. Este stresat (așa cum sunt eu de multe ori) din diverse motive, moment în care la cea mai mică greșeală din partea partenerilor de trafic, se lasă cu furtuni și descărcări verbale.

2. Este într-o stare zen, moment în care nici dacă ar fi tamponat nu i s-ar părea un capăt de țară, ci numai un ghinion.

Partenerii de trafic:
Hai să ne gândim un pic la șoferii de lângă noi. Ce fel de oameni sunt ei? Într-un mod aproape aleator ei pot fi orice tip de oameni cu orice nivel de educație și bun simț. Cel din fața mea poate fi un gunoier sau un om de știință. Poate fi un bișnițar sau un director de bancă. Dacă este un needucat, acest lucru se va reflecta și în modul său de a conduce: ia fața, nu semnalizează, parchează pe banda pe care se circulă, etc.

Cred că soluția este să plecăm de la ce este mai rău: toți șoferii din jurul nostru sunt niște nesimțiți. Acest lucru ar trebui să ne facă să conducem preventiv iar când vom vedea fapte specifice lor, nu ne vom mai enerva pentru că ne așteptam oricum la așa ceva.

Această postare vine după ce am stat aproape 1 minut în spatele unei dube, pe banda 2 când banda 1 era liberă. Am stat acolo pentru că am crezut că este o coloană și nu mi-am imaginat că acel șofer nu este în stare să semnalizeze atunci când face stânga și stă în mijlocul drumului. Atunci m-am întrebat..De ce să-mi fac sânge rău când acel om de la volan poate fi o nulitate de om..Dacă eu mă enervez când el face o prostie e ca și cum mi-ar râde în față.

P.S. Da, unoeri oamenii sunt de treabă dar neatenți și fac lucruri „traznite”.

Leave a ReplySwitch to our mobile site