Jun 06

La cireșe

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 09:51

În copilărie, locuind în Drumul Taberei, aveam parte de multă verdeață între blocuri. Această „verdeață” includea și câțiva pomi fructiferi, printre care și 1-2 cirești mai de soi. Problema mea de o viață este că nu am fost și încă nu sunt bun la „sport”, iar pentru a te cățăra într-unul dintre acei cirești trebuia să faci „ursul” până la primele crengi. A face ursul = să te încolăcești pe trunchiul pomului și apoi să te tragi cu mâinile și să împingi cu picioarele (cu tibia mai exact). De obicei se lasă cu julituri la picioare, însă odată ajuns sus..lumea e a ta..ai acces la toate cireșele (rămase, desigur).

Îmi amintesc că undeva mai pe la mijlocul blocului, în spate, era un pom cu cirește galbene..Nu am mai văzut prea multe cirește galbene în ultima vreme..Poate erau de fapt roșii, însă necoapte?

Acum 5-6 ani bunicul meu, mi-a lăsat moștenire un cireș în fața casei. Bine-nțeles că la momentul plantării eram cam indignat..A trebuit să ajut la săpatul gropii și udat cu găleata. Apoi am zis că va opri și puțina lumină care intră în casă (fiind undeva la 3-4 metrii în fața geamului), însă nu am avut „voie” să-l tai sau să-l lichidez cumva.

Acum însă sunt fericit că există, din următoarele motive:

 • face umbră și poți sta ziua în amiaza-mare în curte
 • face niște cirește mari și „cărnoase”, fiind un soi deosebit

După ce anul trecut „nu am avut timp” și săracele au fost mâncate de ciori sau și-au găsit sfârșitul pe pământ, căzute de pe jos, anul ăsta mi-am găsit timp și scară să le strâng. Am strâns câteva kilograme zic eu, însă au mai rămas vreo 20% din ele, urmând să se coacă săptămâna asta. Procesul nu a fost foarte simplu. Pomul are o vârstă totuși fragedă, iar crengile sunt un pic înșelătoare, mai ales pentru greutatea mea :)

Iată câteva poze de la „culesul cireșelor”:

3 comentarii to “La cireșe”

 1. pui-de-dac says:

  Oaiii, ce bine arataaa!!! Shlurp!

 2. Ami says:

  Foarte bine arata ciresele alea…pacat ca nu am primit nici macar una. O sa plantez si eu un cires langa bloc si astept sa creasca pana ajunge la 8 (la Sf. Asteapta) si atunci o sa primesti si tu…
  Vreau si eu….

 3. Teodor Mincu says:

  Vă aștept diseară la o cireașă în curte, la umbra tânărului cireș. Vă băgați?

Leave a Reply



Switch to our mobile site