Jan 09

It’s all about entertainment.

Tag: BarcelonaTeodor Mincu @ 23:47

Cu toții am văzut emisiunile care au făcut legea ratingului în ultima vreme: Dansez pentru tine, Românii au talent, Vocea României și X-Factor.

Emisiuni de divertisment care deși sunt oarecum nișate pe o anumită disciplină, cum ar fi dansul, cântatul sau alt talent (deși în cazul emisiunii Românii au talent tot dansatorii și cântăreții au ajuns în finală) conex ne dovedesc că important este „răspunsul” obținut de la public. Acest răspuns poate fi un zâmbet, o mirare, aplauze, o emoție sau chiar și un sms.

Unii concurenți au fost eliminați „pe nedrept” spunem noi pentru că poate că dansau mai bine sau cântau mai frumos decât cei rămași în competiție. Deși ni se pare absurd atunci când decide juriul de la TV, de fapt ei au dreptate. Degeaba cântă frumos dacă stă stâncă pe scenă sau dacă nu știe să facă publicul să-i dea un răspuns pozitiv (zâmbet, aplauze, sms, bani, etc.).

Mai precizez ca să nu rămân descoperit că la noi atunci când se pune problema votului public mai apare și componenta socială. Dar asta e vina Pro TV-ului care până nu te face să verși două lacrimi pur și simplu nu te lasă liniștit.

Postarea asta o scriu pentru că am simțit acest fenomen al „entertainment”-ului pe pielea mea și le dau celor din juriu mare dreptate.

Se dă o formație de „artiști de stradă” undeva în Barcelona. Aceeași băieți pe lângă care trec mereu și pe care îi recunosc după unul dintre ei, care este un fel de „Baloo” simpatic ce cântă la bas.
Părerea mea de trecător este că nici unul dintre băieții ăștia (vreo 6 așa) care cântă și pe gură și la diverse instrumente, nu are voce. Nici măcar unul nu are o voce mai deosebită. Sunt dispus să accept și teoria că la instrumentele pe care le dețin (2 chitare, tobe, bas și niște plastice pentru percuție) nu cunosc mai mult de 2-3 note și că dau acolo la coarde după ureche.

Elementele care au făcut să strângă zeci de persoane în jurul lor, sunt:

1. Prezența scenică – dansau și cântau cu oamenii melodii cunoscute și simpatice (gen: no woman no cry într-o spaniolă-engleză)

2. Distracția – aveau anumite dansuri/gesturi foarte amuzante

3. Melodiile alese bine și vocile (comune dar) folosite cu tact.

Aceste 3 elemente pur și simplu distrau lumea la culme. Și uite așa răspunsul publicului se concretiza în aplauze și mult mărunt în pălăria cu bani.

Leave a ReplySwitch to our mobile site