Jan 15

Între vârfuri şi gropi

Tag: aria 52Teodor Mincu @ 23:28

Viaţa noastră se desfăşoară între vârfuri.Unele sunt cu deschiderea în jos, iar altele au deschiderea în sus, caz în care se numesc gropi.
Cel mai înalt punct de pe Pământ: Vf. Everest cu o altitudine de 8848metrii. Cel mai adânc punct de pe suprafaţa Pământului este situat în Groapa Marianelor şi se află la -11.034 metrii.
De-a lungul vieţii trecem prin stări de spirit caracterizate de diverse vârfuri, cu plus sau cu minus din punct de vedere al stării sentimentale. Prin atingerea scopurilor din viaţa de zi cu zi, încercăm să atingem nişte vârfuri, acestea de obicei sunt vârfuri ordinare, ale activităţii de zi cu zi, dar există şi vârfuri de referinţă în viaţa noastră, cum ar fi examenul de bacalaureat, examenul de absolvire a facultăţii, o promovare, o căsătorie..Mereu suntem curioşi cum va fi pe acea culme, şi fiecare culme cucerită este o cărămidă a ceea ce se numeşte experienţă de viaţă. DAR…în viaţă ai parte şi de gropi..cazi în gropi din neatenţie, forţat de soartă, alteori de bună voie deşi pare absurd.. Fiecare fund de groapă îşi aduce neagra contribuţie la experienţa vieţii..în funcţie de cât de important este motivul căderii..fiecare groapă este mai neagră, din ce în ce mai neagră..unerori ai impresia că ai ajuns în groapa Marianelor..dar nici vorbă..eşti într-o groapă în care încă te atinge lumina Soarelui..Uneori cazi foarte tare..ajungi în locuri cu adevărat negre locuri care te marchează, locuri în care mai mult ca sigur vei reveni cândva, fie în trecere spre locuri mai negre fie pentru a sta aici..Întrebarea mea este: cum te mai poţi bucura de vârfurile scăldate de lumina Soarelui, odată ce ştii că te vei întoarce cândva, inevitabil, în groapa cea neagră?..
Probabil că va trebui să trăieşti clipa..şi cam atât..

un comentariu to “Între vârfuri şi gropi”

  1. pui-de-dac says:

    Bai tu filozofezi cam mult in ultima vreme, ia baga o manea si revino-ti :))

    Mergem sa dam un ping pong cand ma intorc?
    Cheers!

    ps: poti sa moderezi comentariu.

Leave a ReplySwitch to our mobile site