Jun 20

Întâlnire cu Alexandrina la Pitești

Tag: Artă,Muzică,RomaniaTeodor Mincu @ 14:39

I-am promis o surpriză Andreei, pentru sâmbătă seara. O activitate pe care nici ea și nici eu nu am mai făcut-o până acum.

Cu câteva zile-n urmă am văzut anunțul concertului Alexandrinei de la Pitești. M-am gândit:

  • La Pitești în general sunt admirate alte genuri de muzică, deci este foarte posibil să nu fie înghesuială.
  • La Pitești este ușor de ajuns, mai ales cu lebăda neagră: Pilot automat la 150km/h.

Astfel că am făcut o rezervare telefonic pentru sâmbătă orele 21.30, concertul fiind anunțat la orele 22.00. Am plecat la 20.00 de acasă (bine, era și 15), am ieșit repede pe Iuliu Maniu, am trecut de militari și apoi..a fost treaba mașinii.

Am ajuns pe la 21.15, ne-am învârtit puțin prin Pitești (noroc cu GPS-ul) și am ajuns la Club Hush. Partea neplăcută a fost că numele meu era tăiat de pe lista de rezervări pentru că nu achitasem biletul de intrare în avans, deși le-am spus telefonic că vin din București, și că dacă la 21.30 nu sunt acolo să anuleze rezervarea. Mă rog, am fost așezați în stânga scenei, la o masă distanță de boxe. Am stat la masă cu un cuplu foarte simpatic din Pitești.

Nu după mult timp a apărut și artista mult așteptată. A cântat câteva melodii ce fac parte din Albumul Om de lut, precum și melodii ce vor apărea probabil pe următorul album. Un exemplu care mi-a plăcut foarte mult este: Eu dorm.

Așa cum am bănuit, localul nu a fost supra-aglomerat. A fost o atmosferă intimă, iar cântecele Alexandrinei m-au anesteziat, însoțindu-mă într-o stare de meditație filosofică. Majoritatea audienței a rămas înmărmurită în fața artistei și nu a existat nici măcar un disident, care să anime mulțimea.

La final, am făcut poze cu Alexandrina și am cumpărat una dintre ultimele copii ale primului album, desigur cu dedicația artistei.

Următorul album va apărea în toamnă. Este o informație pe care Alexandrina mi-a destăinuit-o (la întrebarea mea) cu o naturalețe pe care rar am mai întâlnit-o la un artist.

A fost o experiență cu adevărat deosebită care a meritat deplasarea până la Pitești.

Iar activitatea „pe care nu am mai făcut-o până acum” a fost cea de a ne duce în altă localitate special pentru un concert/eveniment.

Drumul spre Pitești s-a integrat perfect în întreaga poveste. Dacă la dus am mers însoțiți de un Soare ce își schimba culoarea vizibil, de la portocaliu aprins, la un roșu aprins, la întoarcere luna plină a vegheat deasupra noastră.

Leave a ReplySwitch to our mobile site