Sep 15

Influențăm

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 22:52

O mare parte din viața mi-o trăiesc în 2 culori. Valori și acțiuni din viața mea pot îmbraca de multe ori doar 2 culori. Asta pentru că nu cred că merită efortul culorile intermediare. Când ești la școală nu consider că merită să lupți pentru un 8, ci numai pentru un 10. Așa cum într-o competiție nu pot concura pentru locul 2, ci doar pentru 1. Dacă știu că nu am nici o șansă la locul 1, atunci nu mai concurez deloc. Este o ideologie care de multe ori pică, nu este corectă. Este o ideologie la care nu pot renunța. Așa sunt eu construit.

Acum că am terminat blatul, să trecem la straturile superioare ale prăjiturii.
Conform teoriei celor 2 culori, celor 2 cifre (0 și 1), consider că în viață trebuie să faci ceva cu adevărat impresionant (un 1, sau culoarea negru) pentru a face diferența, pentru a-i influența pe cei din jur, pentru a le schimba viețile (în bine). Astfel de multe ori dezaprob încercările unor persoane de a face un BUZZ (gen cauza pe facebook), sau petitii online. Cine să le asculte/citească în România, în situația actuală (și în general) ? Cine are timp de agonia unui anonim? Cine are timp să-mi citească mie blogul? Cine are timp să semneze o petiție online și cine să facă ceva în privința ei? NIMENI (aparent). Asta înseamnă alb. ZERO.

Totuși, teoria pică. Eu consider că toate aceste prostiuțe ne influențează pe fiecare, ne influențează viața de zi cu zi. Ne influențează sufletește, unele. Jurnaliștii, bloggerii, prietenii de pe facebook nu sunt degeaba. Libertatea de exprimare de fapt nu este degeaba, deși individual aportul anonimilor este foarte mic, dar însumat reprezintă un mare și puternic întreg: gândirea liberă. Într-adevăr persoanele publice influențează mai mult, dar asta nu înseamnă că tu nu ești influențat de ce ai citit aici pe blog. Ești influențat, pozitiv sau negativ. Singura diferență este măsura.

Leave a ReplySwitch to our mobile site