Jun 27

Incursiune în Cuba cu Orquesta Buena Vista Social Club.

Tag: Artă,MuzicăTeodor Mincu @ 06:56


După ce m-am îndrăgostit de muzica sud americană într-un bar specific cu mojito ieftin din Barcelona, mi-am promis că într-un fel sau altul voi ajunge să văd și concertul acestei orchestre cubaneze.

A fost o experiență unică. Cele 4 trompete, pianul, tobele și chitarele reci pur și simplu mi-au făcut pielea de găină la începutul show-ului.

Nu cunosc numele artiștilor însă bucuria și energia cu care au cântat corelate cu media de vârstă destul de avansată generează o vibrație deosebită în auditoriu.

Fiecare artist a avut momentul său special în care și-a arătat abilitățile cu instrumentul la care cânta și de asemenea când le-a permis timpul ne-au arătat și faptul că știu să danseze.

Punctul culminant al întregului spectacol, moment în care întreaga sală era în picioare, a fost interpretarea celei mai celebre melodii a formației: „Chan Chan”. Pentru cei care nu știu despre ce melodie este vorba, iată:

Au fost momente în care oamenii din public au făcut un trenuleț prin sală. Alți tineri au dansat o mare parte din spectacol. Au fost momente unice care mi-au adus aminte de concertele de chitară din Barcelona, de artiștii de stradă și de multe trăsături ale vieții de acolo.

o3

Vizionarea spectacolului și postarea pozelor de mai sus s-au întâmplat prin amabilitatea iConcert.ro.

Nu a fost prima dată când au cântat în România și asta mă face să cred că nu va fi nici ultima. Vă recomand ca data viitoare să nu-i pierdeți :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site