Apr 19

Idealuri.Vise.

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 08:20

Mereu mi-au plăcut oamenii cu vise și idealuri. Dacă nu ai un vis pentru care să lupți în viață, atunci fie ești un om simplu, născut ca să moară, fie nu știi ce vrei de la viață și trăiești plictisit și haotic.

Personal am remarcat că majoritatea viselor de până acum mi le-am îndeplinit cu o întârziere în timp. Aparent nu sună bine, însă dacă stau puțin să mă gândesc lucrurile pot fi văzute altfel. Poate că nu am fost un bun planificator sau poate mereu mi-am dorit prea mult. Atunci când lupți pentru PREA MULT, ai toate șansele să nu câștigi lupta, însă dacă ești aproape de PREA MULT atunci sigur obții MULT.

Ca orice om, zilnic îmi fac lista de task-uri pentru ziua în curs. Mereu după ce încarc acolo o listă destul de lungă am senzația că totuși se poate mai mult. De câțiva ani de zile de când fac așa, numai o singură dată am reușit să termin întreaga listă. A fost un sentiment de satisfacție însă, automat, a urmat întrebarea: „Acum ce fac ?”, întrebare cu iz de ratare.. Poate totuși că ar fi trebuit să gândesc ca la clasa a V-a: „Acum că am terminat temele, ies afară la joacă!”.

Ideea de întârziere în împlinirea viselor, demonstrată empiric în cazul meu, are mai multe avantaje:

  • Siguranța că visul se va împlini
  • Moralul bun ce combate eventualele depresii
  • Pofta de muncă pentru împlinirea cât mai rapidă a acelui vis

Uitându-mă în arhivă, observ că am tratat destul de des ideea de vis, ideal, scop. Articole aici, aiciși aici

Uite și o poză foarte faină găsită din întâmplare:

Leave a ReplySwitch to our mobile site