Mar 10

iata cum se face…

Tag: D'ale CarnavaluluiTeodor Mincu @ 09:11

Duminica seara, la stirile de la ora 19.00, nu stiu pe ce canal de televiziune anume, dupa stirea de ciopartire a lu’ Nutzi din comuna Popestii de Sus, apare urmatorul reportaj:
Romanii sunt printe cei mai tari in ceea ce priveste atacurile de “phishing”. Nu voi REPETA greseala tipilor de la tv prin care sa explic cum se face acest lucru.. oricum la cati vizitatori are blogul meu.. nu ar fi mare lucru, insa chiar aceasta greseala doresc sa o scot in evidenta.
Aceasta metoda de “phishing” este o metoda la mintea cocosului prin care poti face rost de conturi de card eventual pin si toate detaliile secrete pe care le presupune un asemena card..si daca te duce un pic capul.. poti face rost de foarte multe..
La TV, la ora de maxima audienta, reporterii ne prezinta un reportaj despre aceste fapte si cel mai “impresionant” este faptul ca si DESCRIU PROCEDURA, care repet este la mintea cocosului.. pur si simplu ne-au dat o idee despre cum sa realizam o infractiune..Desigur ne informeaza la sfarsit ca se pedepseste penal..Ceea ce sunt sigur ca i-a speriat pe toti cei carora le venise ideea sa apeleze la aceasta metoda de “imbogatire”…

2 comentarii to “iata cum se face…”

 1. Mihai Viteazul says:

  Cumetre. Te-au invatat HTML & CSS & PHP la stiri?
  Ce crezi, daca bunica-mea vedea stirea cu phishing-ul stia despre ce e vorba? Mi se pare normal sa explice daca tot dau stirea, oricum probabil > 90% din audienta habar n-are ce-i cu pescuitul asta.

  2 cazuri:
  1. privitoru stie cu web -> probabil stie si ce-i aia phishing, n-are nevoie de andreea esca pe post de mentor infractional
  2. privitoru nu stie cu web -> chiar crezi ca o sa dea fuga la domo sa-si ia calculator pentru ca in final sa-i calce pe urmele lui mitnick?(baga un gugel porfavor)

  my2¢

 2. Teodor Mincu says:

  Nu toti cei care stiu web stiu si ce este phishing.. Si exista acei oameni..care chiar ar fi in stare sa aplice smecheria fara a se gandi ca pot infunda puscaria multa vreme..

Leave a ReplySwitch to our mobile site