May 22

Gustul și culoarea vinului vâlcean

Tag: ..in diverse,AdTeodor Mincu @ 14:48

Turistii care doresc să afle cum se face mustul si cum se obtin vinurile de cea mai bună calitate au la dispozitie Drumul Vinului Vâlcean. Cele mai importante localităti cuprinse în circuit sunt Drăgăsani, Prundeni, Ionesti, Gusoeni, Creteni, Mădulari, Lungesti, Susani, Stefănesti si Voicesti.

O incursiune în podgoria vâlceană este o bună ocazie de a vedea, la fata locului, tehnicile de producere a vinului, de a face comparatie între traditional si modern. Vinurile locale sunt obtinute din soiuri cu însuşiri superioare, după o tehnologie proprie, podgorenii drăgăsăneni practicând culegerea strugurilor în toate cele trei etape recomandate: la maturitate deplină, târziu si la înnobilarea boabelor.

Specificul vinurilor drăgăsănene este asadar calitatea, atât în cazul vinurilor albe superioare, vinurilor aromate, precum si a vinuri rosii superioare. Cea mai bună ocazie de a vizita zona este luna octombrie când, anual, în comuna Prundeni, se desfăsoară Festivalul Drumul Vinului Vâlcean. Tot cu aceasta ocazie va avea loc şi o expoziţie de utilaje pentru producerea vinului.

Turistii pot obtine informatii suplimentare accesând pagina de internet www.drumulvinuluivalcean.ro

Leave a ReplySwitch to our mobile site