Gânduri din Amsterdam

Gândul 1.

Am realizat ca uneori în situatii destul de dificile se ajunge la problema cetateniei. Pe tema asta noi românii, oricât de mândrii am fi ca suntem români, stam destul de rau. Pur si simplu o vad si acum pe tipa de la ghiseu impasibila care mintea în legatura cu biletele noastre, ca nu mai sunt locuri. M-am simtit inferior si pur si simplu nu am avut ce face în aceasta privinta, decât sa fiu la mila lor.

Gândul 2.

Am remarcat a nu stiu câta oara ca de multe ori românii ce calatoresc în strainatate se comporta mult mai civilizat decât cei care locuiesc în tarile mai civilizate. Românul care are bun simt si cei 7 ani de acasa, încearca sa intre în rând cu lumea civilizata, sa nu faca galagie, sa nu arunce mizeria pe unde îi vine, sa nu deranjeze, etc. Este atent si precaut. De multe ori am vazut straini din tari cu pretentii lasând mizerie dupa ei, tipând prin aeroport si alte situatii care nu sunt de laudat.

Gândul 3.

Ma uit din autobuz si vad noduri rutiere complexe, vad parcari întinse pe sute de metrii patrati, oameni ce merg pe bicicleta, constructii deosebite. Pur si simplu am simtit ca vizitez o comunitate în care fiecare om în parte este interesat sa construiasca un mediu civilizat nu doar pentru el ci si pentru cei din jur, astfel ajungându-se la o comunitate în care toti oamenii contribuie la binele societatii si nu neaparat cel personal, simt ca autoritatile lucreaza pentru oameni si nu pentru binele lor personal. Simt ca autoritatile nu au ca angajati niste fosile ce asteapta sa treaca 8h si sa fuga acasa, ci ca au angajat tineri cu initiativa, oameni inteligenti care gasesc solutii optime pentru ca societatea sa prospere.

Leave a comment