Mar 28

Frumuseţile vieţii.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 20:59

Nu. Nu sunt într-o fază de fericire, ci pur şi simplu am meditat la nişte lucruri interesante. Poţi adăuga linkul spre acest POST la favorite pentru că este un POST motivant.

Momentan citesc o altă carte scrisă de Octavian Paler. Este o carte mai grea, filosofică binenţeles, o carte din care uneori nu înţeleg mai multe mesaje din lipsă de cultură literară. Însă deşi uneori nu înţeleg unde bate şi care este substratul unui paragraf, îmi face o deosebită plăcere să citesc pentru vocabularul scriitorului. Cărţile scrise de O. Paler excelează în ceea ce priveşte bogăţia vocabularului. Uneori cuvintele alese se transformă în pictură. Astfel îmi face o deosebită plăcere să-i citesc operele. Pur şi simplu învăţ cuvinte noi. Cuvinte pline de sens, cuvinte elegante. Asta este una dintre frumuseţile vieţii. Astfel în momentele cele mai grele din viaţă trebuie să-ţi aminteşti că există aceste cărţi deosebite, precum şi alte exemple din alte domenii: muzica lui Mozart, excursiile pe munte, băile făcute în mare, şaorma din Vama Veche, finala ligii campionilor, dimineţile însorite de vară, şi tot aşa.

Sunt nimicuri, pe care de multe ori consideri că ţi se cuvin. Nu este aşa, nu ţi se cuvin, ele ne sunt oferite de viaţă. De partea frumoasă a ei.

Leave a ReplySwitch to our mobile site