Oct 25

Forţă şi motivaţie!

Tag: ..in diverse,Personalităţi MarcanteTeodor Mincu @ 14:01

Cred că mulţi ştiu deja că am o admiraţie deosebită pentru cel care a fost Octavian Paler. Am reuşit performanţa de a citi 2 cărţi ale sale, şi sunt în curs de achiziţionare a celei de a 3a.

Ce am învăţat din ce am citit? Am învăţat că viaţa este extrem de scurtă şi că cea mai mare greşeală este să nu trăieşti fiecare zi la intensitate maximă.

Cand cineva nu e in stare sa arda, invoca virtutea ca sa ascunda adevarul.
Octavian Paler

Dar probabil vei spune că asta cu intensitatea maximă este un clişeu, şi că de fapt nu se poate când trebuie să mergi la muncă, să-l suporţi pe şeful nasol, să stai în trafic, să asculţi manelele vecinului şi tot aşa.

Ideea de bază, este că într-adevăr viaţa de zi cu zi nu îţi permite să trăieşti “la intensitate maximă” fiecare clipă, dar poţi încerca să faci ceea ce-ţi place. Cu cât te vei apropia de ceea ce-ţi place în fiecare zi, cu atât mai aproape vei fi de acea “intensitate” de care vorbesc mai sus.

Cel mai important lucru este să ai o motivaţie, să vrei să ajungi undeva..De exemplu eu mi-am propus ca în viaţa asta, voi face orice îmi stă în putinţă să conduc un business care să se bazeze pe producţie şi care să producă locuri de muncă, şi de asemenea să contribuie la creşterea economică a României noastre(!).

Bun, acum că tot mi-am dezvăluit obiectivul şi l-am scrijelit pe blog, am motivaţia. Ştiu ce m-ar face fericit şi pentru ce mă lupt. Faptul că ştiu aceste lucruri îmi generează forţa care mă va ajuta să ajung acolo.

Apropos, de Octavian Paler, mai am un nou scop în viaţă şi anume acela de a ajunge la vârsta de 80 de ani cel puţin. Lucru nu uşor de realizat la ce rată de mortalitate se înregistrează în zilele noastre mai ales din cauza unor boli din păcate destul de populare.

Leave a ReplySwitch to our mobile site