Apr 10

Firul vieţii

Tag: tips and tricksTeodor Mincu @ 16:54

Zi de zi observ lucruri interesante la viaţa mea, şi le tot analizez..

Uneori remarc faptul că tocmai mi-am împlinit un alt vis din copilărie fără să realizez..(probabil renunţasem demult la el..)

Alteori remarc că am ajuns într-o situaţie care acum 5 ani mi se părea capătul lumii..mi se părea că nu se va întâmpla niciodată,n-are cum să mi se întâmple mie.. şi iată că mi se întâmplă…trăiesc acele situaţii, altă dată considerate imposibile..Apoi sunt întrebat de cei din jur “Ce ai, eşti supărat?”… eu: “Nu, sunt normal…nici fericit, nici trist”

Ce e de făcut în astfel de situaţii ?
1. Poţi să continui lamentarea şi să dai într-o depresie
2. Poţi să priveşti înainte şi să te întrebi: ce opţiuni am eu în situaţia asta? ce pot face?

Îmi spune lumea, “eşti tânăr de ce munceşti aşa mult ? Distrează-te”.. Nasol..trece viaţa bag o depresie…DAR apoi devin raţional şi îmi zic: “Ok, renunţ la job, sau muncesc numai până la 14.00 şi apoi mă distrez”. Mişto nu? Auzi, dar dacă eu nu mai muncesc suficient..sau deloc cu ce bani să mp distrez? Că momentan nu am un sponsor oficial..Mă întreţin…deci cu ce bani? că de produs nu mai produc..eu mp distrez, deci consum..Aşa că..deschid paleta de opţiuni:
1. Muncesc în continuare, şi face ceva bani..cât să strâng de o vacanţă
2. Muncesc la jumate din capacitate..şi mă distrez..prin casă..că bani de ieşi nu mai am de unde lua..că mă distrez..

Pentru a nu cădea în depresii, părerea mea este că mereu trebuie să ai o paletă de opţiuni în faţa ochilor, dacă în paletă apare şi distracţia non stop..atunci o poţi alege liniştit. Dacă nu…treci la muncă şi fă-o să apară acolo :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site