Jun 22

Fashionist în devenire

Tag: ModăTeodor Mincu @ 09:50

Dacă haina nu-l face pe om, atunci îl ajută. Gândește-te că ai o întâlnire de afaceri sau că te duci la un interviu de angajare și te prezinți în bermude, tricou și șlapi. Ce șanse de reușită crezi că vei avea? Chiar dacă nu am ajuns vreodată în situația de mai sus, totuși am observat diferențe majore în comportamentul (mai ales în ceea ce privește respectul arătat) interlocutorilor mei, în momentele în care eram aranjat din punct de vedere vestimentar, și eventual și estetic (proaspăt bărbierit, păr aranjat, unghii tăiate, etc).

Însă, nefiind o prioritate cotidiană pentru mine, această temă a modei masculine, trebuie să mă inspir din ce văd. Dar unde pot să văd, modă masculină? Peste tot sunt numai reviste cu femei. Chiar și în revistele cu bărbați, tot femei sunt peste tot (adevărat, unele mai goale, altele și mai goale).

Am descoperit de curând revista GQ și am devenit prietenul lor pe facebook, pentru a afla ultimele noutăți în domeniu. Am vrut să mă documentez pentru voi și să caut o listă cu astfel de site-uri și de la noi, însă majoritatea se ocupă cu femei cât mai goale și foarte puțin de fashion.

Iată totuși ce am găsit:

1. Încep cu ceva exotic și autentic:Domni de România
2. FHM – categoria fashion
3. AskMen.ro, categoria fashion
4. Yuppy – categoria fashion
5. Man Lifestyle – categoria moda
Contribuția lui Pui de dac:
1. Male fashion advice
2. Shujin’s Comprehensive Fit Guide
(Dacă mai știți voi altele vă rog completați la comentarii)

După ce am urmărit niște poze foarte faine, de la GQ (care mi se pare cea mai dedicată revistă acestei nișe), mi-am dat seama de un anumit lucru interesant: atunci când merg la shopping ar trebui să-mi cumpăr un set(uri) de haine. Mai bine strâng niște bani, decât să-mi cumpăr câte o piesă care nu știu cu ce ar merge, și îmi cumpăr odată: cămașă, pantaloni, curea, șosete și pantofi (poate și o pălărie, o cravată, depinde de situație :) ). Într-adevăr, va costa ceva însă vei avea o ținută. După 3-4 astfel de ținute, deja cred că poți începe să le combini (cu gust, sper). Sau într-adevăr după ce ai 3-4 ținute complete poți cumpăra piese „de schimb” care să se asorteze cu ele.

M-am lungit cu explicațiile, când de fapt vroiam să vă arât niște siluete interesante.. Promit că revin și cu siluetele și drept dovadă a seriozității mele am creat și categoria Modă, care sper că mă va impulsiona și pe mine să urmez ideile de mai sus sau pe cele prezentate în viitor :)

un comentariu to “Fashionist în devenire”

  1. MIhai says:

    http://www.dappergents.ro/ – Sunt trei tineri romani care au mai multe afaceri conexe domeniului modei si sunt trainuiti & profesionisti :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site