Feb 15

Excursie la Montserrat

Tag: Barcelona,Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 21:43

Unul dintre obiectivele turistice care merită vizitate în exteriorul Barcelonei este muntele Montserrat.

Având o altitudine de 1236m Montserrat te va răsfăța cu o priveliște deosebită asupra împrejurimilor și cu o catedrală impresionantă dar și cu mijloacele de transport la altitudine.

1236m nu pare mult pentru un munte însă trebuie avut în vedere faptul că trecerea de la relativ zero la cei peste 1000 de metrii se face pe o distanță foarte scurtă astfel panta de urcare fiind destul de mare.

Pentru a ajunge la Montserrat din Barcelona, se ia trenul de Manresa (R5) din Placa Espanya care circulă din oră în oră. Trenul de obicei este plin de turiști și ești anunțat din timp la ce stație trebuie să cobori. Există trei stații cu numele Montserrat însă depinde cu ce ai ales să urci sus pe munte: cu telecabina sau cu cremaliera. Cremaliera este un tren mai mic, capabil să urce panta abruptă a muntelui.

Odată ajuns în localitatea Montserrat peisajul începe să te încânte prin măreția sa. Complexul monahal se poate vedea undeva sus pe partea stângă, lipit de munte. Legătura cu cremaliera se face foarte repede (a doua stație cu numele de Montserrat, telecabina fiind la prima). Prima stație a cremalierei este la o parcare imensă iar apoi avem de urcat o diferență de nivel de 700 de metrii.

Sus, priveliștea este încântătoare. Tot de la mânăstire mai există un funicular „Sant Joan” care urcă până pe vârful muntelui.

Excursia la Montserrat ocupă minim jumătate de zi pentru că trenul+ cremaliera fac aproximativ o oră și jumătate numai dus. Cremaliera circulă din oră în oră iar dacă vizita nu este făcută pe grabă atunci trebuie minim 2 ore de stat sus și vizitat. În total un minim de 5 ore.

Personal mi-a plăcut foarte mult priveliștea de sus, mi-a plăcut catedrala și încă un lucru deosebit: la zona de lumânări și cărți religioase, nu există vânzători. Există un carton pe care scrie prețul lumânărilor și o cutiuță unde se introduc banii. La fel și la magazinul cu cărticele religioase.

Există și o șosea care urcă până sus la mănăstire și mă gândeam cum o fi o coborâre cu bicicleta pe acolo având în vedere panta despre care am vorbit mai sus.

Leave a ReplySwitch to our mobile site