Jun 30

Eu cu cine votez?

Tag: ..in diverse,CroniciTeodor Mincu @ 12:50

Nu-mi stă în fire să fac politică, mai ales aici, însă când lucrurile ies evident din sfera bunului simț, simt că trebuie să dezbat pe tema lor.

1. Cu toții știm minunata declarație a lui Traian Băsescu:

„Abdicarea Regelui Mihai a fost un act de trădare.” (http://goo.gl/HgPyg)

Această declarație nu avea nici o legătură cu actualitatea politică din această perioadă. Regele Mihai trăia liniștit, nu schițase nici un gest, nu aveam de ce să aducem vorba despre el. Cred totuși că Băsescu a încercat o diversiune de la tema actuală (cea cu reorganizarea administrativă) și oarecum și-a „sacrificat” încă o dată imaginea.

Răspunsurile liderilor opoziției (adică celelalte opțiuni rămase a fi votate)

1. Crin Antonescu:
„Nu te poţi duce ca un beţiv la cârciumă să-ţi dai cu părerea despre istoria naţională” (http://goo.gl/5VSkS)

2. Victor Ponta:
„Traian Băsescu îşi căuta sticla pe jos la Cotroceni” (http://goo.gl/6NwvD)

Acești doi oameni, în loc să dea un exemplu, răspund ca în „fața blocului” cu expresii verbale de toată jena.

Eu aveam altă impresie despre ei. Credeam că sunt niște oameni, care chiar dacă fură sau sprijină anumite interese, măcar au nu doar cei șapte ani de acasă, ci și o bună creștere, o eventuală școală de bune maniere. Unui lider de opinie și partid nu-i este permis să dea astfel de exemple. Dacă ei vorbesc așa și dau astfel de declarații publice, de la ceilalți la ce să ne mai așteptăm?

sursa foto

un comentariu to “Eu cu cine votez?”

  1. Pui-de-dac says:

    Declaratia nu are legatura cu actualitatea politica pentru ca nu se referea la actualitatea politica. Nu contest ca Base putea sa isi tina gura si parerile pentru el, insa ceva dreptate are. A fost cel putin un act de lasitate, si discutarea acestor aspecte tine mai putin de politica si mai mult de istorie. Relevant: http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011062760140/Actualitate/In-urma-cu-63-de-ani-Regele-Mihai-s-a-lepadat-de-monarhie.html

    Din pacate pentru ei si orica si-ar dori sa fie altfel, Crin si Ponta au aceeasi valoare ca oameni politici ca si comentariile lor vis-a-vis de acest aspect al abdicarii.

Leave a ReplySwitch to our mobile site