Jun 10

Efectul Halep.

Tag: ..in diverse,Cronici,Romania,SportTeodor Mincu @ 09:33

simona
Doresc să încep cu precizarea că, la fel ca 95% din susținătorii actuali ai Simonei și eu sunt unul de conjunctură. Nu știam prea multe lucruri despre ea înainte să acceadă în top 10 mondial.

Multă lume se aventurează să ne judece despre faptul că vorbim despre Simona acum când este celebră, fără să o fi susținut și în prealabil. Au și ei dreptatea lor însă hai să ne imaginăm cum ar fi fost ca lumea să ignore această performanță, nu am fi fost atunci judecați ca fiind niște „ignoranți”?

Vreau să vă aduc în vedere câteva idei despre beneficiile directe și indirecte aduse de Simona în viața fiecăruia dintre noi.

Meciul disputat sâmbătă după-amiază ne-a adus cel puțin un beneficiu direct: ne-a făcut să trăim trei ore intense, de la agonie la extaz. Ne-a făcut să uităm de grijile cotidiene și să ne solidarizăm cu cei de lângă noi: familie, vecini, colegi de restaurant, etc.

Efecte indirecte:

1. Succesul Simonei va fi un stimulent foarte bun pentru ceilalți jucători români de tenis, indiferent de nivelul actual de pregătire.

2. Tenisul a fost adus în atenția tuturor românilor, sumele care se vehiculează în acest sport vor impulsiona mulți părinți să-și dea copii la tenis în loc de alt sport sau niciunul.

3. Am citit undeva că Simona își plătește taxele în România. Calculați voi 16% din 4,5 milioane dolari până acum. Mulți asistați social beneficiază de succesul ei.

4. Odată cu promovarea acestui sport și creșterea numărului de jucători, chiar și amatori, va crește și industria: mai multe rachete de tenis vândute, instructori cu mai mulți cursanți, mai multe terenuri de tenis, mai multe rochițe albe vândute, etc.

5. Simona a adus numele țării noastre pe buzele tuturor celor care au urmărit meciul și sunt sigur că a fost multă lume (local + TV + Internet). Unii poate că vor veni și în România să o urmărească. Așadar putem vorbi și despre o reabilitare a brandului național: în România există și oameni de calitate, nu doar indieni ce fură din buzunare.

Iată deci cum succesul Simonei, dezmorțind acest domeniu, îl va face mai popular iar oamenii vor cheltui mai mulți bani și vor face mai mult sport.

Tot ce îi doresc Simonei este mult succes, să ajungă numărul unu în lume și să se mențină acolo. Iar pentru noi, muritorii de rând, îmi doresc să vizionăm cât mai multe meciuri pe care să le trăim cu sufletul la gură și apoi să ne mândrim că suntem conaționali și contemporani cu această mare sportivă.

Leave a ReplySwitch to our mobile site