May 24

Echilibrul universal

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 09:14

De multe ori am spus că nu vreau să câștig diverse premii de mare valoare pentru că acestea vor fi compensate cu niște nenorociri, pentru a echilibra o balanță a universului.

Totuși aveam o rezervă (care scade pe zi ce trece) în legătură cu această idee, pentru că valabilitatea ei ar însemna că toți bogătașii ar avea parte numai de nenorociri în schimbul bogăției lor.

Rezerva este în continuă scădere, pentru că după un moment fericit, am primit niște lovituri atât pe plan profesional cât și personal. Nu întrebați ce, pentru că nu am să vă zic. Ideea e că am început să mă gândesc că poate mai bine stăteam naibii în banca mea și poate nu ar fi venit și relele astea. Sincer vă spun că îi tot ziceam Andreei: „Merg lucrurile prea bine, mi-e că se va întâmpla ceva rău.”.

Tot în ziua cea fericită au avut loc niște coincidențe inexplicabile, coincidențe din punct de vedere al unor cifre aleatorii, ceva de genul loto 6/49. Încep să cred că poate există o forță care ne-a creat, poate că am nimerit-o deja (Dumnezeu), poate că sunt extratereștrii, zeii antici sau cine știe ce. Cert este că mereu apare echilibrul ăsta care-ți strică orice plăcere mai deosebită.

Leave a ReplySwitch to our mobile site