Dec 15

Dreptatea este dictată de aliatul mai puternic

Tag: IstorieTeodor Mincu @ 10:00

Presa ne livrează furaje în funcție de interesul stăpânilor săi. Luați și mâncați: furaje premium, furaje glazurate, furaje marca 1, furaje expirate. De obicei cele mai calitative sunt livrate din Vest iar restul din Est.

Citim cu atenție și satisfacție presa cea „corectă” și „imparțială” doar pentru că ne place ceea ce ne spune, acesta nefiind și adevărul neapărat. Din păcate aici nu mă refer la clasicul A3 ci mai ales la „ziarul” Gândul.info care duce o propagandă occidentală ce nu mai are timp de a salva nici un fel de aparențe. Mă rog, water under the bridge..

Trec la scandalul cu închisorile CIA și torturile neconvenționale. S-a trecut ușor peste subiect deoarece clienții acestor închisori sunt oameni „de departe”, oameni cu care „nu prea avem noi treabă”. Dar dacă s-ar fi scris despre faptul că în Rusia oameni din Republica Moldova, frați d-ai noștri, au fost torturați în același fel? Dacă s-ar fi scris că unii erau chiar români? Poate că am fi dezbătut mai mult subiectul. Dacă un văr de-al meu sau de-al tău ar fi fost răpit de pe stradă și torturat pentru că a scris pe blog niște prostii care de fapt au fost interpretate ca mesaje subliminale teroriste?

Oricum ideea de „tortură neconvențională” mi se pare un pleonasm. Tortura în sine reprezintă un set de acțiuni neconvenționale/reprobabile duse la extrem pentru a obține ceva de la persoana torturată.

Marii luptători ai dreptului omului sunt ca popii: „Tu să faci ce zice popa, nu ce face popa!”, și nici nu le pare rău sau ciudat. Și atunci de ce să-i mai învinuim pe ruși că au sechestrat Crimeea, deoarece tot pentru securitatea națională au făcut-o, nu?

E rău și urât când rușii invadează Ucraina sub umbrela invenției forțelor separatise. Dar când americanii au invadat Irakul sub invenția armelor chimice au lăsat pe seama istoriei să judece. Iar pe aliații lor care colonizează (la fel ca rușii în Ucraina) Cisiordania ii susțin în totalitate.

Să mai spun ceva despre avionul de civili doborât în anul 1988 în Iran? “Americanii au susţinut că au confundat Airbusul A300 cu un avion de război F-14”

Cred că este momentul să ne liniștim cu ideea că „americanii sunt băieții buni și ei au mereu dreptate”. Hai să gândim așa: Ne plac americanii deoarece au decis că lucrurile trebuiesc făcute mai cu cap: în loc să ne țină ca rușii în mizerie, ne dau senzația că fiecare dintre noi contează, că fiecare dintre noi are șanse egale la un nivel de trai ridicat însă totul până în momentul în care securitatea lor este amenințată. Atunci trecem la jucării mai serioase: tancuri, avioane, soldăței.

Mă bucuram acum 2-3 zile că a scăzut prețul motorinei. Da, dar pentru asta a trebuit ca niște oameni să moară la câteva 1-2 mii de kilometri distanță. Pentru prețul motorinei din SUA mor mereu mii de oameni din țări atât de îndepărtate încât e ca și cum n-ar fi.

Leave a ReplySwitch to our mobile site