Jun 08

Divide et Impera

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 10:42

„Dezbină și cucerește”, aparent o tactică foarte simplă și la îndemâna orișicui. Problema cu această tactică în particular, și cu toate tacticile ușoare în general, este că omitem să o aplicăm, pentru că pare a fi prea simplă. Este ca și cum nu am vedea pădurea, din cauza copacilor.

„Divide et Impera” este o tehnică ce poate fi aplicată atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Un exemplu des întâlnit este cel al creditelor bancare. Cu niște costuri adiționale, putem aplica această metodă prin sistemul de rate. Am nevoie de o sumă foarte mare, mi-este foarte greu să o strâng și atunci divizez suma în 60 de rate și astfel o obțin și îmi este mai ușor să o și achit. În acest mod am dezbinat problema, după care am cucerit-o.

Această metodă se aplică excelent atunci când ai ceva foarte neplăcut de făcut, fie că e la serviciu sau nu. Cel mai simplu mod este să abordezi problema în etape. Să divizezi, deci, întregul efort în eforturi mai mici și evident, mai multe. Poți diviza o problemă până la un infinit, adică până la un numări oricât de mare de pași, care să-ți permită realizarea lor cu o eficiență sporită. Apoi, executarea pașilor trebuie făcută cu tact pentru a nu diminua eficiența lucrului. Azi realizezi 3 etape, mâine 4, poimâine una. Astfel vei realiza că de fapt nu a fost chiar atât de greu să faci un anumit lucru, care fie este greu, fie este neplăcut.

Leave a ReplySwitch to our mobile site