Sep 15

Despre onestitate

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 19:17

Să fii onest în ziua de astăzi este un lux pe care cu greu ți-l permiți. În schimb onestitatea poate fi privită și ca un business cu tine însuți, cu ROI (return of investment) foarte mare. Atât de mare încât te copleșește într-un mod plăcut și foarte subtil. Prin a fi onest înțeleg a nu lua ceea ce nu ți se cuvine, a nu minți în general oamenii, a fi corect întotdeauna în tot ce implică bani, a fi un bun cetățean când ieși pe stradă. De multe ori pentru a fi bun este de ajuns să nu fii rău, să nu fii egoist sau individualist.

Onestitatea este o investiție pe termen lung. Profitul nu-l vei vedea mâine, însă profitul te va ajunge din urmă ca valurile mării în momentul în care ai uitat de el și de investiția inițială și pur și simplu faci parte din el.

În general cel mai dificil, însă și cel mai eficient, mod de a motiva oamenii este prin voința lor. Dacă ei își doresc un lucru, atunci nu mai este necesar ca tu să îi convingi să facă acel lucru. Ei îl vor face din convingerea proprie (totuși tu trebuie să exerciți un fel de educație asupra lor pentru a-i aduce în această stare)

Astfel dacă ești un tip care arată celor din jur că nu dorește să îi păcălească, să le facă greutăți, să prospere nemeritat de pe urma lor, le arăți onestitate. Iar reacția va fi similară. Ei nu vor putea concentra energie negativă în direcția ta pentru că instinctual nu este normal. Tu nu ești dușmanul lor.

Astfel, generalizând, dacă reușești să fii onest cu cei din jur, ei îți vor răspunde automat cu aceeași monedă. În acel moment vei simți că societatea te respectă. Acesta este un sentiment care îți generează o stare continuă de bine, de gândire pozitivă și creatoare.

Leave a ReplySwitch to our mobile site