Jul 08

Despre lideri

Tag: Personalităţi MarcanteTeodor Mincu @ 22:42

Din ce am observat şi din experienţele de până acum am ajuns la concluzia că prea multă democraţie strică. În orice formă de organizare, că e stat, că e multinaţională, sau o firmă de garsonieră, există un lider. De obicei unde sunt mai mulţi conducători, în mod cert apare o dezbinare.

Întorcându-mă la lideri. Evident că răspunderea şi încărcătura acestei poziţii este direct proporţională cu anvergura organizaţiei. Mă gândeam astăzi totuşi câtă putere poate deţine un om, o singură persoană, asupra celor din jur ? Aici un caz uşor de exemplificat este cel al lui Traian Băsescu, preşedintele României. Acesta conduce singur o ţară întreagă şi acest lucru nu datorită naturii funcţiei sale, ci este un “merit” personal. Obama conduce una dintre cele mai mari puteri mondiale, oare cât cântăreşte aerul de pe umerii lui ?

Totuşi, având în vedere bagajul nou de cunoştinţe istorice pe care încerc să-l asimilez, cred că unul dintre cei mai mari conducători din istorie (şi în acelaşi timp şi reformator), a fost Mikhail Gorbachev

Tu ce crezi?

Leave a ReplySwitch to our mobile site