Jul 20

Despre libertate şi oameni

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 23:31

În ultima vreme am avut de a face cu un număr mai ridicat de persoane decât de obicei. Desigur, cu scop comercial. Ceea ce m-a surprins neplăcut este că fiecare persoană cu care am intrat în contact, nu ştia cum să mă jumulească mai mult, nu ştia cum să facă un ban în plus şi aşa mai departe. Aşa cum spuneam şi mai demult, şi nu este o noutate, trebuie să te gândeşti că ai de supravieţuit într-o junglă, pentru a nu fi călcat în picioare.

Mai cred că sufletul omului se aseamănă cu o bucată de fier. Dacă dai cu un ciocan într-o bucată de fier, aceasta se va îndoi. Atenţie însă, bucata de fier va suferi o deformare plastică, nu elastică..deci ea îndoită rămâne. Aşa cred că este şi cu sufletul omului, ia lovituri şi se îndoaie. Dacă nu ia prea multe, poate îşi revine. Dacă ia mai multe şi în continuu va apărea deformaţia plastică şi va purta numele de obişnuinţă.

Considerând cele 2 idei prezentate mai sus şi mixându-le, ajung la concluzia că anturajul în care trăieşti te formează, oricât ai fi tu de “om de treabă”. Dacă zilnic stai cu golani, golan ajungi, dacă zilnic ai de a face cu oameni cu care trebuie să te porţi dur, pentru a nu te jupui de bani, aşa te vei obişnui. Astfel se explică şi caracterul oamenilor ce lucrează în vânzări..Ei mereu vor să vândă ceva, şi aşa se obilşnuiesc să fie chiar şi în timpul lor liber.

Revin la ideea că totuşi poate sunt o persoană căruia nu-i place să trăiască zilnic cu barda în mână, pentru a-şi asigura un trai corect şi cinstit. În acest caz încep să-mi pun întrebarea unde este libertatea mea ca individ, dacă eu sunt forţat de societate să trăiesc după nişte reguli nescrise pe care nu le agreez ?

În ziua de astăzi consider ca pe o mare provocare încercarea de conservare a valorilor proprii în lupta pentru supravieţuire în societate.

2 comentarii to “Despre libertate şi oameni”

  1. anda says:

    :-) consider ca nu toata lumea trebuie sa fie inclusa in acelasi loc pentru ca sunt bineinteles exceptii…. conteaza mediul in care ai fost crescut, anturajul in care te invarti si persoana in sine( ceea ce doreste, ce vrea, ce gandeste, ce simte, ce doreste sa schimbe, daca stie sa faca o distinctie clara intre bine si rau si bineinteles ceea ce doreste sa aleaga…. si multe altele). Conteaza si mediul in care te afli, regiunea, zona,,,etc..pentru ca si acestea sunt responsabile pentru mentalitatea diferita dintre oameni…..

  2. Am grija de mine? | Dragos Nicu says:

    […] asa mai departe. Dau leapsa asta mai departe la cateva persoane pe care le citesc mai des: Florin, Teodor, Henrich si ByREV. barbati grija de tine Leapsa […]

Leave a ReplySwitch to our mobile site