Jul 01

Despre Google+

Tag: ..in diverse,CroniciTeodor Mincu @ 13:53

Lansarea noului serviciu de social networking, de la Google, a sufocat tot internetul. Numai despre asta se vorbește, plus: „Dă și mie invitație.”. Până și eu voi dezbate subiectul, ceea ce confirmă infuzia sa până și pe blogul meu.

Am câteva curiozități și câteva remarci:

1. Spre diferență de failul cu Google Buzz, care ne-a fost băgat pe gât, Google+ e pe bază de invitație. Acest lucru a reorientat vectorul furiei oamenilor: Dintr-o furie împotriva furtului datelor personale (și a modului în care Buzz ne-a fost băgat pe gât), într-o furie datorată neputinței oferirii datelor personale (într-o cursă pentru obținerea de invitații pentru accederea în noua rețea).

2. Dacă Google+ va avea succesul lui Facebook, probabil timpul de frecat menta la serviciu, pe rețele sociale, se va dubla.

3. Sunt curios dacă oamenii vor avea răbdare să-și adauge fiecare poză, fiecare film drăguț, pe ambele rețele. Google Talk nu a reușit să bată Yahoo Messenger. Chiar dacă lumea are e-mail în ambele site-uri, lista mea de Google Chat/Talk este redusă față de cea de messenger.

4. Unii s-au bucurat că pe Google+ e „liniște”..Stai să-ți intre toți prietenii..mai vedem atunci liniște.

5. Ce faci cu miile de prieteni/fani pe care îi ai deja pe Facebook ? Îi transferi ? Cum ?

6. Din ce am remarcat eu, Google+ nu face nici o referire, nicăieri, la Google Buzz. Se pare că proiectul care s-a tradus ca un mare fail în conștiințele utilizatorilor, nu se dorește a fi amintit. Nici măcar atins ca subiect.

7. Am senzația că Google+ este cea mai importantă încercare, cea mai tare lovitură pe care Google i-o poate aplica lui Facebook, în acest moment. Foarte multe resurse de marketing, branding, psihologie, programare, etc. a fost orientat spre această aplicație. Pare a fi bine făcută, precaut (cu invitațiile) să nu se întâmple nenorociri cu overload sau cine știe ce alte idei le pot veni oamenilor (discriminări, gafe, etc), și fără obsesia succesului în doi timpi.

Eu momentan încerc să mă vindec de Facebook, să-mi cenzurez accesul pe parcursul zilei la el, de aceea nu cred că voi „sări” prea curând pe Google+.

3 comentarii to “Despre Google+”

  1. Andrei says:

    Chestia cu invitatiile tine acum ca serviciul e in teste, practic e un closed beta. Asa a fost si GMail la inceput. Dupa ce va iesi din teste, no more invitations, fee for everyone. Btw, ai invitatii de dat? :D

  2. Teodor Mincu says:

    N-am invitații, sorry.

  3. sibiu says:

    numele de Google + nu mi se pare deloc reusit

Leave a ReplySwitch to our mobile site