Aug 17

Despre frică

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 23:47

Dacă stai să te gândeşti, în viaţă există o succesiune de momente dominate de frică, respectiv curaj.

Când îţi este frică de ceva anume ? Sau când anume eşti curajos într-o situaţie?

În faţa unui eveniment important, generator de adrenalină, oamenii se împart în 3 categorii:

1. Cei care gândesc logic, cântăresc ambele situaţii, cea de bine şi cea de rău şi sunt pregătiţi să treacă prin acel eveniment, poate mai puţin emoţionaţi

2. Cei care sunt luaţi pe sus de adrenalină, nu mai gândesc coerent şi frica a pus stăpânire pe ei, uneori o frică inexplicabilă.

3. Cei care nu gândesc prea mult de obicei, cei care nu sunt obişnuiţi să fie pregătiţi pentru ce e mai rău.

Eu consider că îţi este frică atunci când eşti în situaţia nr. 1, iar cazul negativ al evenimentului, dacă se întâmplă, te pune într-o situaţie în care nu eşti pregătit pentru o reacţie. Fie pierzi mult, fie nu ştii ce să faci în continuare. De multe ori frica îţi umbreşte şi modul de gândire.

O luptă se câştigă atunci când eşti curajos, adică atunci când eşti dispus să pierzi totul, respectiv atunci când ştii ce ai de făcut în cel mai rău caz. De obicei se întâmplă când deja ai mai fost “în iad”. Din păcate a fi dispus să pierzi totul, necesită o stare de spirit similară cu situaţia reală a pierderii.

A trece prin acel iad al pierderii, pentru a ajunge la acea stare de spirit, presupune o experienţă foarte neplăcută, pur şi simplu este ca şi cum ai fi pierdut, doar că încă nu s-a întâmplat în realitate. Şi atunci te întreb eu pe tine, ce farmec mai are victoria dacă tu ai simţit întâi gustul amar al înfrângerii ?

Leave a ReplySwitch to our mobile site