May 13

Despre barbă. La bărbați.

Tag: Gentlemen's club,ModăTeodor Mincu @ 09:44

barbi
Am acest subiect pe short-list de mult timp și ar fi trebuit să se numească „Despre barbă” și atât însă evenimentul de săptămâna trecută (vezi Eurovision 2014) m-a împins la precizarea „La bărbați”.

În ultima vreme am văzut că se promovează foarte mult portul de barbă. Foarte rar mai vezi prezentări de modă sau actori de Hollywood cu obraz de adolescent timpuriu. Nu este o priveliște urâtă însă barba nu aranjează pe oricine.

Reunosc că am încercat să-mi cresc și eu o barbă însă mai mult de două săptămâni nu am reușit, la mine problema fiind de neomogenitate a bărbii dar și ostilitatea soției față de părul facial. Și mai grav de atât a fost că primeam „guriță” de la fi-mea mult mai rar :D.

Așa cum unele femei sunt dotate din naștere cu sâni mari, unii bărbații sunt dotați cu bărbi frumoase. Din punctul ăsta de vedere eu nu am fost un norocos. Barba mea este mai rară, nu are o formă completă și per ansamblu are un singur efect și anume acela de îmbătrănire. Acest lucru mă duce cu gândul că barba nu este un accesoriu obligatoriu pentru a rămâne în pas cu moda, mai ales ținând cont și de faptul că fenomentul a luat amploare în ultimii 1-2 ani.

Iată deci și două exemple de cuceritori care au succes în afaceri și sfidează barba:

don-draper-the-summer-girls

suits_charactergallery_harvey_11

Ca să-mi fie mai ușor să renunț la ideea de a-mi crește barba (care mă mai apucă din când în când) m-am mai gândit și la o confruntare pro vs. contra:

Argumentele pro ar fi:

1. Te bărbierești mai rar (dar compensezi cu alte elemente de întreținere a bărbii, cum ar fi tunsul sau rasul la liniuță)
2. Barba poate ascunde acneea sau diverse defecte la nivelul pielii
3. Ești trendy
4. Te maturizează (unde este nevoie)
5. Posibil să fi mai pe placul anumitor admiratoare

Argumentele contra:
1. Efect de maturizare/îmbătrânire (unde este cazul)
2. Poate genera iritații (de la scărpinare, transpirație, etc)
3. Bronzare cu barbă
4. Mai puțină afecțiune din partea doamnelor ce se „zgârie” în barbă
5. Necesită întreținere mai atentă: tuns, bărbierit cu frontieră, etc.
6. Pericol de decolorare de la fumat/cafea/etc
7. Pericol de depozitare involuntară de resturi alimentare
8. Posibil ca interlocutorii să audă mai greu ce spui, etc.

Concluzia ar fi că, așa cum am spus și mai sus, barba nu aranjează pe oricine însă este momentul potrivit să experimentăm purtarea ei și să tragem concluzii.

un comentariu to “Despre barbă. La bărbați.”

  1. Monica says:

    Mi-a placut comparatia cu sanii! Ca sa raman in acelasi registru, pentru unii barba este ca un sutien cu bureti: daca se barbieresc, te rogi sa le creasca barba repede inapoi. Ca si sutienele cu bureti, si barbile sunt inselatoare, dar dau bine acolo unde este nevoie. Si aici vin argumentele expuse deja de tine la pro barba.

    Personal, sunt mult mai atrasa de barbatii cu barba (deoarece par maturi).

Leave a ReplySwitch to our mobile site