Apr 01

Cum facem eficient cumpărăturile?

Tag: Viața de tăticTeodor Mincu @ 08:31

Shopping
Job-ul de tătic cuprinde multe taskuri noi și neobișnuite pentru tinerii aspiranți la succes din secolul XXI.

Unul dintre joburi este acela de a face „piața”. Nu contează dacă este o piață reală sau de supermarket. Important este că trebuie să umpli un cărucior cu alimente.

Deja cu o vechime de un an și jumătate în realizarea cumpărăturilor săptămânale la Carrefour, mereu am încercat să optimizez procesul pentru a nu degrada produsele până acasă, pentru a termina cât mai repede și cu minim de efort posibil.

Una dintre provocările cumpăraturilor „la listă” este acela de a nu face mai multe drumuri printre raioane și de a umple căruțul împingându-l mereu înainte. Pentru acest lucru ai nevoie de o listă bine organizată, pe categorii de produse (lactate, legume, etc). Problema este că de obicei lista este scrisă de persoana care nu merge în teren, neavând de unde să știe deci cum stau produsele pe rafturi și în ce zone.. Astfel după ce pun în coș 1-2 produse, trebuie să scanez iar întreaga listă pentru a lua și celelalte produse aflate în vecinătatea mea. Chiar și cu o organizare pe marile categorii (legume, lactate, băuturi), tot se întâmplă să fac drumuri „înapoi” sau de două ori la același raion.. Mai este loc deci de eficientizare.

Până când, mi-a venit o idee…

M-am gândit că ar fi ideal să tipăresc o listă cu produsele cumpărate frecvent, organizate de mine pe zone/raioane (de la Carrefour sau alt hypermarket) și soția doar să completeze cantitățile. Plus o zonă (rămasă mică în principiu) unde să treacă manual lucrurile care trebuiesc cumpărate ocazional. Astfel numărul produselor scrise manual (și neorganizat) este minim iar pentru celelalte mă duc direct la raionul potrivit, o singură dată, pe sensul de înaintare spre case.

Lista o voi împărți în 4 dreptunghiuri deoarece lista stă în buzunar împăturită în 4 și doresc să o desfășor cât mai rar.

Iată și un exemplu de listă de cumpărături

Leave a ReplySwitch to our mobile site