Cum fac Google și Facebook bani.

Pentru cei care au deschis Internetul mai târziu și încă nu și-au dat seama, Facebook și Google fac bani vânzând datele noastre personale clienților. Sună macabru însă în practică este mai puțin „întunecată” procedura, fiind vorba de o procedură de segmentare.

Par egzamplu: Tu dai Like la o poză postată de cei de la GoPro sau făcută de altcineva cu un aparat foto GoPro iar apoi facebook îți va livra reclame din acest domeniu, dacă nu chiar de la GoPro.

Nimic nou pentru cei din domeniu.

Totuși nu știu dacă cei doi giganți ai Internetului s-au gândit la cazul fericit(!) în care reclamele lor au fost eficiente și eu am cumpărat aparatul respectiv.

De exemplu, datorită faptului că sunt fan GoPro și că dau like la pozele cu GoPro, Google îmi livrează peste tot reclame cu aparatul. Acum că dorința mi s-a împlinit și am aparatul, Google continuă să-mi livreze în continuare reclamele cu GoPro. Pe lângă faptul că eficiența lor este zero, acum devine chiar enervant.

Dacă credeați că este o coincidență, ceea ce m-a făcut să scriu această postare este de fapt o altă coincidență. Am căutat pe Google invitații de nuntă și în scurt timp au început să apară reclame cu Invitații de nuntă :)

Priviți mai jos:

Frumos și eficient însă după ce trece nunta mi se vor livra în continuare aceste reclame aiurea până când probabil nu voi mai căuta pe google „invitații nuntă”. În schimb dacă continui să-mi placă pozele de la GoPro atunci o viață voi fi bombardat cu reclamele lor :)

 

1 comment on this post.
  1. Andrei:

    Gandeste pozitiv, deja or sa apara modelele noi de la GoPro si vei primi reclame cu ceva nou care o sa iti placa :D ( http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/005/574/1726009-shut_up_and_take_my_money_super.jpg )

Leave a comment