Jul 27

Cine ne creează drumul în viaţă?

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 23:29

Aud multe cazuri ale unor oameni care au intrat în mod inexplicabil în probleme foarte serioase. Eu însumi mă feresc întotdeauna, însă nu întotdeauna reuşesc, să intru pe un drum care mă conduce spre situaţii neplăcute. Dar cum reuşim totuşi să ne ţinem deoparte de aceste pericole ?

A sta deoparte de pericole nu putem învăţa din cărţi (cel puţin nu în mod direct) sau de la alte persoane, ci numai din viaţa noastră de până în prezent, cu alte cuvinte din experienţă.

Pe Discovery Channel există o emisiune unde sunt intervievate diverse persoane care au reuşit să intre în închisoare într-o ţară străină, faţă de cea în care s-au născut. Eu am văzut 2 cazuri, iar în ambele persoana a fost rugată să treacă graniţa cu o valiză cu conţinut suspect, pentru o sumă semnificativă, în jurul a câtorva mii de euro.

O persoană care are experienţă de viaţă ştie că întotdeauna există un echilibru între ce dai şi ce primeşti. Dacă primeşti o grămadă de bani pentru un gest mic, este la mintea cocoşului că acel gest ascunde o faptă a cărei valoare este mult mai mare. Deci ceva este la mijloc.

Experienţa mea de viaţă mă învaţă când e bine să merg înainte cu anumite afaceri, contracte, gesturi, etc.. Partea nasoală este că această experienţă nu reiese din poveştile altora, ci tot din eşecurile sau succesele mele.

Leave a ReplySwitch to our mobile site