Jan 05

Când și ce gătim.

Tag: La bucătărieTeodor Mincu @ 23:32

Gătitul, ca orice altă activitate, poate fi realizat din: pasiune, nevoie, la cerere, ș.a.m.d.

Personal nu sunt pasionat de gătit însă ceea ce îmi place atunci când gătesc este că îmi ia gândurile de la grijile cotidiene și mă focusează pe ceva uneori nou, producându-mi astfel o stare de relaxare psihică.

O regulă de fier în antreprenoriat sau management se referă la faptul că atunci când nu poți face un lucru bine, trebuie să delegi un specialist. În speță deleg persoane feminine din familie sau fac outsourcing la vreun restaurant.

Acum, revenind la subiect, personal ajung să gătesc în una dintre următoarele situații:

1. Nu am bani de mers la restaurant/fast-food/bodegă (nevoia te învață)
2. Doresc o rețetă anume și nu știu unde pot mânca așa ceva (aici ar fi o tangență cu o vagă pasiune)
3. Încerc să-mi protejez stomacul (de ex. îmi dau seama că a trecut foarte mult timp de când nu am mai mâncat o ciorbă/supă (cazul de față) )

Astfel, îmi propun ca în weekendul acesta să-mi fac o supă de pui cu tăiței și la felul doi..încă mă mai gândesc..Poate mai încerc o dată pastele cu somon.

Revin cu detalii dacă îmi ies rețetele :)

2 comentarii to “Când și ce gătim.”

  1. pui-de-dac says:

    DA, gatitul dupa servici e o metoda excelenta de decompresie, am observat si eu asta.

    Un mic sfat: Cand gatesti ceva cu mai mult de 2-3 ingrediente (cam orice fel care merita efortul) asigura-te ca ai tot ce e necesar la indemana si gata de pus in tigaie/oala _INAINTE_ sa dai drumul la aragaz. Si dupa ce i-ai dat drumul, nu sta degeaba, spala vasele folosite ca ai mai mult spor pe stomacul gol decat dupa festin.

    http://cheaphealthygood.blogspot.com/2004/02/master-recipe-list.html

    Gasisem la un moment dat un canal youtube unde niste gagii explicau diverse retete punand accent pe “de ce” facem asa si nu altfel, ce se intampla cu diverse ingrediente in timp ce sunt gatite, etc. Foarte interesant, sper sa dau de el din nou.

  2. pui-de-dac says:

Leave a ReplySwitch to our mobile site