Dec 07

Când pierzi.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 13:59

Azi am fost la o competiţie de idei.
Îţi prezentai ideea, şi publicul din sală vota ideea ta sau nu, dacă îi plăcea sau nu.
Din 20 de idei, ideea mea a intrat în top 8.
Apoi a mai venit o rundă de votare, însă ideea nu a mai intrat în top 3 pentru a câştiga un loc între ideile ce vor fi dezvoltate timp de 2 zile la Hotel Mariott.

Este o înfrângere… După ce m-am pregătit cât de cât şi mi-am făcut iluzii şi m-am antrenat pentru ideea aceasta, a trebuit să ştiu să pierd. Să trăiesc momentul înfrângerii, al faptului că ideea nu a plăcut şi deci nu a trecut.

Care e senzaţia?.. Este o senzaţie amară, mă simt obosit, deşi e doar ora 12.00, simt că m-am degajat de lucrurile cotidiene, şi că este cazul să revin “cu picioarele pe pământ”. Simt că este un nou început.

Am învăţat (din nou) că în viaţă nimic nu este uşor, că în orice moment în care te simţi sigur pe tine, că ai o idee bună, că eşti “mare şi tare”, mai sunt cel puţin 20,30 de oameni cu idei cel puţin la fel de bune ca tine, că unii deja te-au depăşit, că pentru a fi cu adevărat bun, pentru a fi învingător, îţi trebuie fie o idee strălucită, fie un volum mare de muncă..niciunele nu se obţin uşor şi nici măcar dacă te situezi desupra mediei. Victoria este ceea ce ne diferenţiază, şi de aceea este al dracului de greu de obţinut.

2 comentarii to “Când pierzi.”

  1. Porcalauderahova says:

    Ce diferenta este intre a pierde si a nu castiga?

  2. Teodor Mincu says:

    Nu ştiu, care e?

Leave a ReplySwitch to our mobile site