Dec 07

Bruschete personalizate

Tag: Barcelona,La bucătărieTeodor Mincu @ 22:44

De câteva zile pur și simplu eram biciuit de o poftă de bruschete. Având în vedere că la restaurant de obicei sunt servite ca aperitiv și au un preț destul de ridicat am fost nevoit să-mi „gătesc” singur o porție sănătoasă.

Am citit două, trei rețete și am realizat că elementele de bază sunt: pâinea prăjită, roșiile, uleiul și condimentele. În rest, după gust.

Ca și o paranteză înainte să vă fac poftă cu rețeta mea de bruschete, doresc să vă spun, din ce am văzut în dreapta și stânga, că rețetele sunt demodate. Aici lumea combină ingredientele la care poftește, singura condiție fiind compatibilitatea de bun simț. Nu combini prune cu iaurt sau alte chestii de genul :D.

Așa am făcut și eu cu bruschetele mele. Am tăiat o roșie (la patru felii!) mărunt, am pus pâinea la prâjit, după ce am feliat-o, am tăiat mărunt 1-2 felii de usturoi dintr-un cățel, am adăugat niște brânză mozzarella (aici a fost adaosul personal semnificativ) și am presărat niște oregano. Am amestecat toate cele de mai sus și a ieșit sosul de bruschete. Sincer să zic l-am mâncat cu o asemenea plăcere încât mă mir că nu mi s-a făcut rău. După cele 4 felii.. au mai urmat încă patru :D. Am tăiat iar o roșie (mai mărunt de data aceasta) și restul știți de mai sus.

Tips and tricks: încercați ca roșiile să fie scoase de la frigider și sosul de bruschete să fie cât mai rece. Astfel în momentul în care le puneți pe pâinea caldă veți avea o senzația de crocant răcoros încredibilă :)

Rețeta mea este una dintre sutele de rețete de bruschete, toate după gusturile celor care le prepară.

P.S. Nu știu exact cât costă o porție de bruschete la restaurant însă dacă faci 4 felii cu o roșie, 2 felii dintr-un cățel de usturoi, puțin ulei și pâine prăjită..cred că profitul este destul de mare :)

Leave a ReplySwitch to our mobile site