May 13

Branduri: În ce măsură plătim firma ?

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 11:40

Multă lume îmi spune:

„De ce să plătesc dublu un produs de firmă, când îl pot lua „din piață” la un preț mult mai bun? Nu stau eu să plătesc firma.”

Nu sunt de acord cu concepția de mai sus, și nici nu sunt un fițos care folosește numai produse de firmă. Ideea e că într-adevăr prețul unui produs de firmă conține (în mod logic) și costurile de marketing ale companiei. Însă nu într-o măsură exagerată.

Atunci când plătești firma, cumperi:

1. Calitatea produsului. Blugii de firmă sunt făcuți din alt material, au o culoare mai rezistentă, sunt de o calitate superioară, față de cei din târg spre exemplu (Încă mai am 2 perechi din târg, însă nu le mai pot folosi decât în casă). Gustul produselor alimentare mai bun, mai natural. Componente de bicicletă, mai rezistente.

2. Servicii de service, consumabile, mentenanță, customer care.

3. Experiența pe care ți-o creează lumea brandului pe care îl plătești. Una e să iei de la tarabă și alta e să iei un produs branduit mișto, să primești accesorii (de calitate) cadou și tot așa.

4. Iar pentru lăudăroși, satisfacția că se pot da mari și tari.

Din punct de vedere practic: Dacă știi că ai nevoie de un produs pe care știi că îl vei suprasolicita, ia unul de firmă pentru că va rezista mai mult, iar vorba: „sunt prea sărac să-mi iau ceva ieftin” are relevanță în acest caz.

Din punct de vedere al consumatorului premium: Îți iei produsul de firmă și nivelul de satisfacție va fi simțitor mai ridicat.

un comentariu to “Branduri: În ce măsură plătim firma ?”

  1. Team Expert Bike Fest » Teodor Mincu: Jurnal de călătorie says:

    […] Traseul a trecut și printr-un sat parcă uitat de lume, neasfaltat, unde în coborâre am făcut o greșeală de începător (oricum sunt începător, deci este oarecum scuzabil :)). La un moment dat, având undeva la 15-20km/h am intrat într-un șleau de tractor care se adâncea din ce în ce mai mult. Am frânat, dar fiind la vale, a fost destul de dificil de oprit plus că șleaul se tot adâncea și îmi era teamă să nu lovesc pedalele de marginile sale. Și atunci am luat decizia să ies din șleau cum oi putea. Atât mi-a trebuit că bicicleta m-a și aruncat pe marginea drumului (care era înălțată). M-am ales cu o julitură la cotul stâng și cam atât. Norocul meu a fost că nu s-a stricat bicicleta :) (Sau poate m-a ajutat firma?). […]

Leave a ReplySwitch to our mobile site