Apr 27

Bomboanele Bucuria.

Tag: Artă,folclorTeodor Mincu @ 09:49

Având o soră ce lucrează la Chișinău, mă bucur des de bomboanele specifice Republicii Moldova, bomboanele Bucuria.

Prima filă din povestea Bucuriei s-a scris în anul 1946, când fabrica de bomboane din Moldova s-a înfiinţat pe ruinele unei foste garnizoane româneşti. Treptat, făbricuţa s-a dezvoltat, astăzi ea fiind un tărâm de vis, unde, încă de la intrarea în cele două curţi interioare, te învăluie un miros de copilărie, o combinaţie de arome ce te fac să pluteşti.

Pentru exemplificare, iată sortimentele primite de Paște:

1. Vișină în ciocolată

2. Praline

3. Lapte de pasăre

4. Moldova

5. Meteorit

6. Clepsidra

7. Griliaj (gustată prima dată de mine)

8. Chișinău

9. Chișinăul de seară

Mai sunt multe alte sortimente.

Valoarea adăugată:

Dacă ai compara ca și preferință în general, bomboanele Bucuria nu se vor apropia niciodată de bomboanele austriece, elvețiene, belgiene, etc. Dacă totuși ai vrea să nu compari merele cu perele, atunci bomboanele Bucuria ar avea loc în topurile de preferințe.

Pe lângă gustul în sine, bomboanele cu denumirile și ambalajele lor deosebite, reprezintă un univers în sine. Foarte important de remarcat este verticalitatea și demnitatea marketingului, păstrând denumirile românești pentru fiecare bomboană.

Pentru mine, bomboanele Bucuria sunt ca ornamentele de brad moștenite de la bunici. Desigur, acum au apărut globuri și brizbriz-uri noi, frumoase, stilate, însă cele vechi, au farmecul și chiar spiritul lor (pentru că în primul rând sunt încărcate de amintiri). Așa și bomboanele Bucuria, construiesc un univers care ne oferă pe lângă partea brută, un spirit al produselor tradiționale moldovenești.

Dacă mai știți și altele și aveți poze, lăsați un comentariu ca să completăm colecția.

un comentariu to “Bomboanele Bucuria.”

  1. constantin says:

    o poveste scurta si cu o aroma unica,asa cum numai bucuria poate crea cunoscatorului de amintiri dulci :)
    eu de mult urmaresc si ma bucur de gustul acestui concern…putin cunoscut in Romania…si de mult ma bate ideea importului si distributiei…

Leave a ReplySwitch to our mobile site