Dec 18

Binele prelungit.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 00:51

Nu cred că sunt singurul pe lume care afirmă că în viaţă lucrurile BUNE durează puţin.

Paranteză: În filosofia vieţii pe care tot o caut, tot încerc să aflu care este binele, ce este bine şi de fapt cum trebuie trăită viaţa, tind să cred că scopul fiecărui om de pe planetă ar trebui să fie să trăiască cât mai multe clipe fericite din viaţa sa, cu alte cuvinte, să aibe un procent cât mai ridicat de momente fericite în viaţa sa. Aceste momente pot fi date de satisfacţii cum ar fi: o iubire, rezolvarea unei integrale triple, funcţia de preşedinte al României, reciclarea selectivă, orice lucru cât de ciudat ar fi el atâta timp cât te face fericit.

Revin.
Mă tot lupt cu gândul că ce a fost nu va mai fi. Nu se va mai repeta aşa cum se repetă anotimpurile anului, mereu aceleaşi dar de fiecare dată puţin diferite.

Da, trebuie să mă împac cu gândul că serile din Ajunul Crăciunului nu vor mai fi ce au fost. Nu mai are cine să gătescă bucatele alese (salată de andive, ruladă de brânză, şi alte delicatese ), nu mai are cine să mă suprindă cu cadoul de Moş Crăciun, nu mai are cine să cioplească baza bradului pentru a încăpea în suportul de fier îngheţat. De toate acestea va trebui să mă ocup eu în continuare, pentru cei ce vor urma.

Ce legătură are asta cu binele prelungit? Păi atmosfera de Crăciun de pe vremuri când încă eram. Mai ales cea din seara de Ajun, era o stare de bine. Era o stare de bine care nu trecea nici în 20 secunde, nici în 10 minute, nici în 2 ore. Era o stare de bine pe care o savuram minut cu minut,eram conştient că o trăiesc şi că nu trece imediat.

Era o raritate. Era un lucru bun prelungit.

Leave a ReplySwitch to our mobile site