Jul 09

American Beauty (1999)

Tag: FilmTeodor Mincu @ 06:57

Îmi amintesc într-o seară când sora mea și tatăl meu se uitau la un final foarte ciudat de film pe HBO, cu actorul ăla care joacă numai în filme „ciuddate”, cum îl cheamă…Ah da! Kevin Spacey.

Peste ceva ani s-a mai uitat cineva la film în preajma mea, cred că pe Pro TV însă iar nu am avut răbdare.. „Ce-o fi domne cu filmul ăsta..?”

Apoi, zilele trecute primesc această recomandare muzicală:

După ce am ascultat o zi întreagă „pe repeat”, am știut că azi va fi ziua cea mare. Ziua în care voi vedea American Beauty.

Vreau să vă zic că filmul a intrat direct în top 10 filme favorite ale mele. Este un film extraordinar care necesită o anumită vârstă și dispoziție pentru a-l înțelege în totalitate. Cred că de la Invictus nu am mai văzut un film cu o asemenea încărcătură emoțională și cu o asemenea abundență de mesaje și simboluri.

Titlul filmului, aparent referitor la o frumoasă adolescentă americană face referire în esență la viața și stereotipurile americane. Se pot identifica în film aparențele înșelătoare, valorile neapreciate, problemele sexuale ale adolescenților dar și ale oamenilor aflați la criza din mijlocul vieții.

Nu are sens să vă povestesc acțiunea filmului pentru că nu ar mai avea farmec să vă uitați. Pur și simplu lăsați-vă purtați pe undele de adrenalină create de momentele de suspans, tragi-comic, tristețe și ridicol.

It’s hard to stay mad when there’s so much beauty in the world

Leave a ReplySwitch to our mobile site