Jul 07

Am terminat puzzle-ul.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 09:15

Așa cum v-am spus, lucrez la un puzzle de 3000 de piese începând cu ziua de Sf. Nicolae. A fost o pauză la mijloc de aproximativ 2-3 luni în care nu am pus o piesă însă cu ocazia vremii nefavorabile de zilele trecute, am avansat foarte mult, iar apoi am susținut efortul cu câteva piese pe zi și ieri seară am reușit să finalizez jocul vieții. Per total am stat cu masa și piesele înșirate cam 7 luni :D. Dacă mă uit la data când am scris postarea anterioară, adică pe 5 martie, realizez că de fapt sunt 7 luni – 2 luni = 5 luni de lucru continuu :). Ah și BTW, în afară de câteva piese de la început și ultima piesă, l-am făcut singur :)

Ce urmează:

Am cumpărat adeziv special pentru a lipi piesele unele de altele. Am fost să cumpăr geam și ramă însă se pare că procesul de înrămare nu este așa de ușor precum pare.

Pasul 1: Se pune puzzle-ul pe un carton sau pe niște foi albe, pentru că este foarte probabil să se lipească de suportul pe care stă, în pasul următor.
Pasul 2: Se aplică adeziv special pentru puzzle, pe suprafața desenată a acestuia, pentru lipirea pieselor între ele.

Pasul 3: Unii zic că trebuie lipit de un carton, pe spate..

Pasul 4: Se duce la înrămat într-un centru specializat.

Eu nu am aplicat încă pașii pentru că ard de nerăbdare să vă arăt lucrarea finală dar dacă e ceva revin cu un update. Poza cu sticla este ca să aveți un reper pentru mărimea lui.

Odată cu înrămarea sa, vom redobândi spațiul întreg al camerei :D

2 comentarii to “Am terminat puzzle-ul.”

  1. Andrei says:

    Eu folosesc rame din ikea care au in principiu doar un carton si un cadru si lipesc puzzle-ul doar de carton cu Moment. Nu am luat rame cu sticla pentru ca mi se pare ca sticla ii da un luciu inutil cand e pe perete si bate lumina in el.

    Oricum, felicitari pentru 3000 de piese :D

  2. Teodor Mincu says:

    Mulțumesc de sfat. Am înțeles că este important să alegi ramele corect pentru că există posibilitatea ca din cauza greutății să se „lase”.. Câte piese au puzzle-urile înrămate de tine, cu rame de la IKEA ?

Leave a ReplySwitch to our mobile site