Jan 08

Agonie.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 22:35

Am vizitat diverse forumuri am ascultat diverse discuții și păreri din partea românilor care lucrează în străinătate.

Foarte mulți dintre ei își condamnau patria și nu-i dădeau nici o șansă de reabilitare.

Eu nu cred acest lucru. Eu cred că România se îndreaptă într-o direcție bună și își urmează „surorile” din Europa de Vest. Conducători corupți nu sunt doar la noi ci și în alte țări doar poate că la noi sunt mai lacomi și au mai mult tupeu sfidând populația și nevoile ei.

Totuși nu i-aș condamna pe cei despre care vorbesc mai sus. De câte ori vin acasă întâlnesc oameni care vin de la muncă de toate vârstele. Eu acum sunt tânăr și experimentez. Dar ei?

Ideea este că atunci când pleci pentru o perioadă lungă de acasă, chiar dacă nu te duci să tragi cu cârca, îți lași familia (sau o parte din ea, în cazul celor mai norocoși), prietenii și locurile dragi acolo. Te duci singur între străini care indiferent că sunt amabili sau nesuferiți tot străini sunt.

De ce pleacă românii la muncă în Spania, Italia, Anglia, etc ? De plăcere? Unii da însă unii o fac pentru că în țara lor nu au mai găsit soluții de supraviețuire decentă.

Cum o fi să ai doi copii între 0-10 ani sau între 10-20 de ani și să nu poți să te bucuri zi de zi de ei pentru că tu ești la muncă la mii de km distanță? Cum o fi ca educația lor să depindă de altcineva decât de tine, părintele lor? Cum o fi să nu mai ai 20+ de ani și să trebuiască să te descurci printre străini, să înveți o limbă străină, să nu deschizi gura de frică să nu fii dat afară și banii câștigați cu greu să-i trimiți acasă iar tu să muncești în continuu?

Băiatul de la coadă de la check-in care pleca în România și era condus de părinții lui stabiliți în Spania la muncă nu părea deloc entuziasmat de ce avea să urmeze.

Dacă aș fi unul dintre părinții de mai sus, normal că gândurile mele referitoare la patria mea care m-a izgonit de la sânul ei pentru a putea supraviețui, ar fi negre.

Leave a ReplySwitch to our mobile site