Apr 07

Adidas is all in – 120 edition

Tag: Motivare,SportTeodor Mincu @ 08:45

Mă uit și ascult reclama asta la Adidas de ceva zile-ncoace și mi se pare bestială.

În primul rând este un clip motivațional. Îmi arată o parte din frișca prăjiturii de a fi pe acoperișul lumii. Să fii printre cei mai buni din lume în ceea ce faci, sau chiar cel mai bun (cazul Messi). Desigur, frișca stă pe un blat solid obținut din combinarea unui volum imens de muncă și talent.

În al doilea rând este, pentru Adidas, o demonstrație de forță. Clipul îmi dă senzația că discuția la nivelul agenției de publicitate a fost: „Vreau o reclamă senzațională. Ai buget nelimitat!”. Este ca și cum întreaga lume, cu cele mai importante resurse sportive ale sale, este un fel de „raft de supermarket” de unde tu îți alegi cu ce jucării vrei să te joci, indiferent de cât costă ele.

Apariția într-o asemenea reclamă, la nivel de sportiv, este o atestare a valorii tale și tot odată, pe lângă sumele încasate, o onoare de a fi pus la un loc cu celelalte talente ale lumii.

La nivel de micro-univers, pe mine clipul ăsta mă motivează când lucrez, arătându-mi la ce nivel de performanță se poate ajunge. Chiar și atunci când sunt la capătul puterilor, clipul ăsta îmi arată că mai există cel puțin o picătură rămasă.

Iată 3 variante ale clipului:

1. Varianta originală, completă:

2. Spotul de 1 minut, doar cu punctele culminante:
http://www.youtube.com/watch?v=gYA3hoBYrIQ&feature=related

3. Spotul TV, de 30 de secunde:

UPDATE:
Coloana sonoră a clipului:

Mulțumesc Diana

Leave a ReplySwitch to our mobile site