Jan 12

4D în viața reală.

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 23:41

Aparent pare imposibil însă pe lângă cele 3 dimensiuni vizibile mai există una. Mai există o dimensiune omniprezentă și anume timpul. Timpul curge în fiecare moment al existenței lucrurilor cu 3 dimensiuni.

Țin minte cursul de Fizică I din facultate unde profesorul vorbea despre spații cu mai mult de 3 dimensiuni și dacă ne puneam mintea găseam foarte multe. O altă dimensiune ar fi culoarea lucrurilor (Da, pui de dac, tu ai zis-o :P)

Totuși când am învățat despre Spațiul Minkovschi o notiță explicativă din caietul colegului mi-a rămas până acum în minte. Era ceva de genul: „Sunt 4 dimensiuni, pentru că a patra este timpul iar timpul curge.”.

Mi s-au părut fascinante teoriile astea până când se transformau în formule matematice și apoi în furnici albe pe tablă.

Pentru mine, în ultima vreme, timpul a călcat pedala de accelerație. Nici nu am făcut bine planurile pentru anul 2012 și am ajuns la jumătatea lunii ianuarie. Timpul accelerează atunci când îl ignori, când nu te mai gândești la el. Atunci când pur și simplu nu mai ai timp de nimic și toate trec pe lângă tine.

Dacă „în călătoria vieții am luat trenul personal” atunci poate am avea timp și de plictiseală. Chiar și la propriu cred că dacă m-aș urca într-un personal de la București la Brașov aș reuși să ajung să mă plictisesc și astfel să mi se pară că timpul se scurge mai încet.

Dacă am reuși să facem (să ni se pară măcar) ca timpul să treacă puțin mai încet atunci poate că am fi mai împliniți sufletește și mai fericiți.

Leave a ReplySwitch to our mobile site