4 povești dintr-o lume mai bună.

1. Cum arată viața noastră de zi cu zi și marile noastre succese lângă victoriile unor oameni de știință care reușesc să câștige bătălii cu cancerul?

* sursa

2. Breaza conține 5 oameni în putere, cu vârsta peste 100 de ani. Rețeta:

*sursa

3. Un băiat pe nume Mihai, din Cluj, cu sindromul Down a luat bacalaureatul cu aproximativ nota 7. Mai multe detalii aici:

4. O pildă foarte interesantă și motivantă, de la Sorin Psatta

Era odata, demult, un om sarac lipit pamantului, care avea insa o fata foarte frumoasa si numai buna de maritat. Si iata ca vine intr-o buna zi la el camatarul satului si-i spune:

– Ai datorii foarte mari la mine, pe care nu poti sa le platesti, asa ca m-am gandit sa-mi dai fata de nevasta si eu o sa-ti sterg datoriile, iar ca sa vezi ca am intentii bune, o sa las norocul sa decida, voi baga 2 pietricele, una neagra si una alba, intr-o punga, si fata o sa aleaga: daca scoate piatra neagra, se marita cu mine si iti anulez datoria, daca scoate piatra alba, ramane cu tine si iti anulez datoria, nu ai decat de castigat astfel…

Bietul om, ce sa zica? Isi cheama fata si-i spune intelegerea, merg toti 3 pe malul raului, alege camatarul 2 pietricele de pe prundis, le pune intr-o punga si o roaga pe fata sa scoata una afara. Numai ca fata observase ca in punga fusesera puse 2 pietricele negre, asa ca avea 3 variante in fata:

1. sa dea in vileag necinstea camatarului

2. sa refuze sa scoata piatra

3. sa scoata piatra in ciuda conditiilor si sa-si accepte soarta

Ei bine, si aici vine schepsisul povestii: ce credeti ca face fata? Scoate o piatra din punga si, prefacandu-se neindemanatica, o scapa pe prundis, amestecandu-o cu celelalte, in timp ce exclama:

– Vai, ce neindemanatica sunt, am scapat piatra aleasa, imi cer mii de scuze… Din fericire, putem insa afla ce am ales daca vedem ce piatra a ramas in punga!

Pentru ca, asa cum ati citit mai sus, intotdeauna exista o solutie mai buna….

Faith in humanity restored?

Leave a comment