Jan 07

2011

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 01:35

Observ un fenomen nou şi în acelaşi timp straniu pentru mine. Este vorba despre mai multe persoane din cercuri independente, printre care şi eu, care susţin cu îndârjire că anul 2011 va fi unul fenomenal de bun. Este foarte interesant şi totodată plăcut să fii înconjurat de atâta energie pozitivă, însă ceva parcă nu miroase a bine.

Regula naturii: când unuia îi merge foarte bine, trebuie să existe unul căruia să-i meargă prost. În mod evident că nu ne va merge la toţi bine..

BONUS: Clasa politică anunţă încă un an greu de criză, PLUS: Preşedintele zice că ieşim din criză..

Ipoteze:
1. Prima şi cea mai realistă cred că este faptul că oamenii s-au săturat de criză, s-au săturat să audă, să vadă şi să simtă că lucrurile merg prost şi odată cu acest început de an îşi doresc să o ducă şi ei mai bine şi, deci, îşi împuie capul că va fi un an excelent.

2. Poate că aşa este în fiecare an, orice om are vise care au ca rată de realizare 30%..sau cine ştie cât, însă în mod cert nu 100%

3. Poate este o mişcare masonică(sau wtf..) de reanimare a stării de spirit a oamenilor, pentru a le fi mai uşor să treacă peste o nouă perioadă grea.

Tu ce crezi ?

6 comentarii to “2011”

 1. Gina says:

  E o alternanta in viata oamenilor intre perioade rele si perioade bune. Eu am avut un 2010 groaznic si simt si stiu sigur ca 2011 va fi bun! De ce….pt ca atunci cand ti e greu si rau…si viata te tot incearca ai 2 optiuni: sa cedezi (sInucizi, droguri, bauutura) sua sa lupti sa supravietuiesti. Depinde de cat de puternic esti. Daca alegi a doua varianta incepi sa gandesti pozitiv si ti se intampla lucruri pozitive.

  Romania acum e in deriva….adika ne plangem ne vaitam ne luam cu mainile de cap asteptam o minune dar nimeni nu face nimic. Cei care cred ca vor ajunge iar in perioda de boom de consum sunt naivi si nu au nici o noima de economie.

  E o nebunie totala…batranii plang ca n au bani, cei de la conducere nu stiu cum sa fure mai mult tineretul are modele ca sanzaiana buruiana sua iguana – nu stiu cine sunt dar mi a zis o prietena ca sunt noile vedete.
  Generatia de 30-40 de ani nu are cum sa intre in zidul de politicieni corupti si da bir cu fugitii din tara sua aleg sa se plafoneze sclavi pe plantatiile corporatiste.

  E jenant.

  Va fi bine? Nuuuuuu….pt ca la nivel de individ suntem lasi si ne complacem! Suntem o natiune de para malaiatza in gura lui natafleatza.

  Nu vor veni rusii sa ne faca bine nici americanii, nici extraterestii…

  Starea actuala e exact ca in miorita – poate de asta si se invata la scoala..ca o spalare de creier- capodopera nationala pe draku!
  Ti se spune ca unii vor sa te omoare si tu in loc sa te aperi iti faci planuri sa ai lautari la inmormantare-nunta!! Tipic…e criza…si romanu tot cheltuie in nestire, consuma apa aiurea, lasa becurile aprinse in toata casa merge cu masina desi benzina ca stai blocat in trafic te rupe la buzunare si daca ai fi mers pe jos mai dadeai din grasimea acumulata…vorbeste la telefon cu orele…CHELTUiE!!!
  Si apoi asteapta o minune…traim rau!

  Am 30 de ani, in copilaria mea 88-92…la sate lumea avea animale, pasari, gateau din gradina…se trezeau la 4 sa coseasca etc.
  Acu, matusa mea a taiat gainile si cumpara pui congelat de la privatizare…n-are zarzavaturi ca pune vegeta, nu mai face socata ca are cola, nu mai coseste ca pierde telenovelele??!!

  Am fost la mama acu 2 luni si i a sunat telefonu! Era vecina de alaturi o invita la o cafea!!! Pe vremuri te striga la gard?? Si imi spune tb sa pun ceasu sa sune sa ma trezesc la 2 noaptea sa ud capsunile pe farmmville??!!!

  Sunt inca socata!!
  Am concediat o fata ca era pe facebook in timpul programului?!

  Pana nu vom avea responsabilitate fiecare nu vom putea face nimic.
  Tara mea m-a deprimat…dar am decis sa schimb asta si am plecat si nu imi pare rau!
  Si de ce 2011 va fi un ano fabulos pt mine? Pt ca am constientizat ca daca nu ma schimb nu voi putea fi fericita! Mi am schimbat mentalitatea! Pun pret pe lucrurile importante si imi pasa!

 2. Diana says:

  “când unuia îi merge foarte bine, trebuie să existe unul căruia să-i meargă prost”

  In aceeasi ordine de idei, pentru cati oameni cred ca o sa fie un an bun, exista cel putin o persoana care are destul pesimism cat toti la un loc si cred ca va fi un an execrabil. De exemplu eu. :)

 3. pui-de-dac says:

  @Gina, doar o mica observatie: agricultura de subzistenta si autoconsum face mai mult rau decat bine. Reprezinta o solutie doar intr-o societate primitiva. Regulile jocului actual sunt facute pentru o altfel de abordare a strategiei :) Cred ca toti am avut sau avem bunici sau rude care au muncit pamantul toata viata, dar nu trebuie sa facem din asta o virtute si in acelasi timp sa ne visam moderni.

 4. pui-de-dac says:

  “3. Poate este o mişcare masonică(sau wtf..) de reanimare a stării de spirit a oamenilor, pentru a le fi mai uşor să treacă peste o nouă perioadă grea.”
  Da ma, e Elodia.

 5. Teodor Mincu says:

  Sa vezi trafic acum ce o sa vina..de la asta cu Elodia !

 6. Ada Alexandru says:

  Mi se pare un comentariu super! Seamana cu ce cred si eu! Va fi un an excelent !!!

Leave a ReplySwitch to our mobile site