Jan 01 2017

2017: Un vot nu mai este de ajuns

Tag: Romania,SpecialTeodor Mincu @ 19:56

La mulți ani!

Suntem la trecerea dintre ani. E momentul în care părăsim caietul cu marginile tocite, cu desene pe corperți, pagini rupte, început cu scris frumos și terminat cu un scris în grabă, obosit, plin de mâzgălituri.

Dar este totodată momentul în care începem un nou caiet. Un caiet care miroase a celuloză, nescris, cu marginile perfecte. Un caiet în care se va așterne lupta fiecăruia pentru o viață mai bună, mai prosperă, mai fericită. Toate acestea de plan personal sau profesional.
Citește în continuare..


Nov 20 2015

Parcul Natural Domogled – Valea Cernei la Cascada Vânturătoarea – Aventuri 4×4 + 2×2

Tag: 4x4,Romania,Zile PerfecteTeodor Mincu @ 08:45

vanturatoareaLa ora 08.00, după un mic dejun al campionilor, plecăm în cea de-a treia zi a expediției noastre. Destinația: Parcul Natural Domogled – Valea Cernei.

Am plecat din Băile Herculane, în sus pe Valea Cernei. Decorul este impresionant, mai ales dimineața când nu sunt mașini în trafic sau alți turiști care să aglomereze toate locurile în care se poate admira peisajul.

După câțiva kilometri ajungem la Lacul de acumulare Prisaca. Mai mergem puțin și facem stânga la primul pod peste Cerna.
Citește în continuare..


Nov 12 2015

Parcul Natural Retezat – Lacul Bucura – Aventuri 4×4 + 2×2

Tag: 4x4,Vacanţe şi Călătorii,Zile PerfecteTeodor Mincu @ 09:26

rasarit
A doua zi am plecat dis-de-dimineață din Hațeg spre Parcul Natural Retezat. Mai exact spre Poiana Pelegii.

Drumul spre Poiana Pelegii este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din țară. Este destul de lung, are aproximativ 40 km și este parțial asfaltat.

Drumul trece peste Barajul Gura Apelor iar apoi se continuă în regim de „drum forestier” prin pădure. Peisajul este de poveste, avertismentele de urși sunt pretutindeni și pur și simplu ai senzația că te afli într-o lume de basm.

Deși am întâmpinat niște bălți destul de adânci, drumul este accesibil și mașinilor mici, probabil mai cu frică, mai cu grijă.
Citește în continuare..


Oct 29 2015

Parcul Natural Buila – Vânturarița la Schiturile Pahomie și Pătrunsa – Aventuri 4×4 + 2×2

Tag: 4x4,Romania,Zile PerfecteTeodor Mincu @ 08:54

cover-day-1

Introducere

Pasiunea pentru munte și aventură m-a împins la cea de-a treia aventură de off-road din acest an. Soft Off-road sau Cross-country mai exact deoarece de fiecare dată am încercat muntele cu un Duster 4×4.

Despre toate aventurile mele de acest gen puteți citi aici.

Această „ediție” a adus o noutate și anume partea de 2×2. În fiecare zi am urcat cu mașina cât ne-a permis muntele iar apoi am continuat traseul pe jos, în stil 2×2. Pe alocuri am revenit la 4×4 dar nu motorizat ci dabușilea.

Ziua 1: Parcul Natural Buila – Vânturarița. Vizită la Schiturile Pahomie și Pătrunsa

Buila – Vânturarița este un parc natural mai puțin cunoscut, situat în apropiere de Râmnicu Vâlcea. Pentru a ajunge în parc se merge spre Băile Olănești și se face stânga la Valea Cheii spre satul Cheia. Dacă nu aveți Google Maps, pe drum sunt două indicatoare spre Schiturile Pahomie și Pătrunsa. Ambele schituri fiind de călugări.

Cu scopul de a ne aventura cât mai mult în inima naturii dar ținând cont și de programul întregii zile, ne-am aventurat cu Duster-ul pe drumul forestier ce urcă spre schituri.
Citește în continuare..


Aug 06 2015

Creasta Nordică din Munții Piatra Craiului

Tag: Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 05:04

IMG_7343

Piatra Craiului este una dintre bijuteriile Munților Carpați, situată în apropierea orașului Brașov. Frumusețea acestor munți este dată în particular de zona lor stâncoasă ce ne oferă peisaje excepționale atât când privim de la bază spre vârf, cât și invers, creasta Pietrei Craiului fiind un traseu celebru în lumea iubitorilor de munte.

Visam la acest traseu încă dinaintea ultimei pățanii din acești munți, pe care v-am povestit-o aici.

Cu o echipă bine antrenată, plec la drum pentru a parcurge secțiunea nordică a crestei Pietrei Craiului, mai exact între Vf. Turnul Pietrei Craiului și Vf. La Om. Este cea mai spectaculoasă parte a crestei.
Citește în continuare..


Jul 30 2015

Nu-ți citi cartea vieții cu gândul în altă parte

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 07:53

life2

Sooner or later in life the things you love you loose (de aici)

Aceste cuvinte mi-au rămas întipărite în minte de câteva luni deși melodia o ascult de câțiva ani. Mi-au rămas în minte deoarece am realizat că este un adevăr trist și general valabil.

Vrem sau nu, în viață pierdem lucrurile pe care le iubim în două moduri: fie subit printr-o întâmplare nefericită, fie prin trecerea ireversibilă a timpului care face ca mai devreme sau mai târziu lucrurile pe care le iubim să-și găsească obștescul sfârșit din cauze naturale.
Citește în continuare..


Jul 23 2015

Jepii Mici – Cabana Caraiman – Crucea Eroilor – Babele

Tag: Vacanţe şi Călătorii,Zile PerfecteTeodor Mincu @ 06:37

DSC_0047
Jepii Mici – Cabana Caraiman este unul dintre cele mai populare dar și periculoase trasee montane din Munții Bucegi. Încă de mic am tot auzit povești cu aventuri de pe acest traseu dar și faptul că aici se găsesc foarte multe cruci în raport cu alte trasee.

După aventura din Piatra Craiului mi-am spus că nu poate fi ceva cu mult mai dificil și am plecat într-o miercuri, pentru a evita aglomerația.

Așa cum suntem obișnuiți, autoritățile încearcă să prevină evenimentele neplăcute abia după ce un număr de persoane cad victime acestora. De aceea când văd plăci de avertizare (cum este și cea de pe drumul spre Ciucaș unde scrie că doar mașinila 4×4 pot urca până la cabană) mă aștept la ce este mai rău.
Citește în continuare..


Jul 16 2015

Trei tartine delicioase pentru masa de seară

Tag: La bucătărieTeodor Mincu @ 04:41

cover

Urmărind diverse bloguri și site-uri culinare, am citit despre o idee minunată: tartine pe bază de avocado.

Cum sunt un mare fan avocado, am vrut să o încerc numaidecât și au rezultat 3 tipuri de bruschete foarte bune și sănătoase, compoziție și creație proprie.
Citește în continuare..


Jul 09 2015

În vizită la cetățile Enisala și Histria

Tag: Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 08:06

DSC_0040

Cine are timp și chef de vizitat ruine atunci când merge la mare?..

Atunci când mergi mai mult de un week-end la mare, când te-ai săturat să te bată soarele toată ziua în cap sau poate ai parte de o vreme mai răcoroasă, poți ajunge și în această situație aparent plictisitoare.

Plaja și marea vor avea mereu întâietate însă aceste două cetăți sunt niște „must-see” -uri și ce altă ocazia mai bună putem avea decât cea în care ne aflăm deja în preajma lor?
Citește în continuare..


Jul 01 2015

M-am apucat de gătit și asta mi-a schimbat viața.

Tag: Stil de viațăTeodor Mincu @ 08:15

food
Până în urmă cu câteva luni, gătitul era pe același loc cu spălatul și călcatul rufelor. O activitate necesară dar indezirabilă, de multe ori suprimată de un pachet de biscuiți, niște brânzeturi, pizza și tot felul de dulciuri de seară.

Până într-o zi în care îmi doream foarte mult niște clătite și nu avea cine să mi le facă. Promisiuni am mai primit însă clătite mai rar. Așa că, pe principiul „if you want something, go get it”, mi-am cumpărat făină și celelalte ingrediente și m-am apucat de ele. Ce putea să se întâmple?
Citește în continuare..


Next Page »


Switch to our mobile site