Jan 22 2015

Bucurii 4×4 iarna la munte

Tag: Vacanţe şi Călătorii,Zile PerfecteTeodor Mincu @ 08:20

4x4Mereu am avut visul de a călătorii la munte cu o mașină 4×4. Din păcate acest vis a tot alunecat spre fundul sacului de vise însă week-endul trecut l-am prins și l-am scos la lumină.

Așadar în vederea împlinirii acestui vis, am închiriat mult lăudata Dacie Duster (o varianta Diesel cu motor de 105CP), la prețul foarte convenabil de 40euro/zi.

Traseul planificat și executat cu brio a fost București – Târgoviște – Moroieni – Cabana Bolboci – Cabana Padina (și împrejurimi)
Citește în continuare..


Dec 31 2014

Un nou 31.12, un nou moment de reflecție

Tag: SpecialTeodor Mincu @ 13:03


Mâine vine un an nou. Cu ceva timp în urmă simțeam acest lucru mai intens în jurul datei de 15 septembrie. Dar…vreme trece, vreme vine și m-am aliniat ciclului de an calendaristic.

Privind înapoi…
Citește în continuare..


Dec 15 2014

Dreptatea este dictată de aliatul mai puternic

Tag: IstorieTeodor Mincu @ 10:00

Presa ne livrează furaje în funcție de interesul stăpânilor săi. Luați și mâncați: furaje premium, furaje glazurate, furaje marca 1, furaje expirate. De obicei cele mai calitative sunt livrate din Vest iar restul din Est.

Citim cu atenție și satisfacție presa cea „corectă” și „imparțială” doar pentru că ne place ceea ce ne spune, acesta nefiind și adevărul neapărat. Din păcate aici nu mă refer la clasicul A3 ci mai ales la „ziarul” Gândul.info care duce o propagandă occidentală ce nu mai are timp de a salva nici un fel de aparențe. Mă rog, water under the bridge..

Trec la scandalul cu închisorile CIA și torturile neconvenționale. S-a trecut ușor peste subiect deoarece clienții acestor închisori sunt oameni „de departe”, oameni cu care „nu prea avem noi treabă”. Dar dacă s-ar fi scris despre faptul că în Rusia oameni din Republica Moldova, frați d-ai noștri, au fost torturați în același fel? Dacă s-ar fi scris că unii erau chiar români? Poate că am fi dezbătut mai mult subiectul. Dacă un văr de-al meu sau de-al tău ar fi fost răpit de pe stradă și torturat pentru că a scris pe blog niște prostii care de fapt au fost interpretate ca mesaje subliminale teroriste?
Citește în continuare..


Nov 19 2014

Vârsta ne umple paharele.

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 10:13

Cu toții cunoaștem câte un bunic sceptic, aparent paranoic, mereu bănuitor, economicos, ușor irascibil dar și amuzant, sensibil și foarte cald cu copii/nepoții/strănepoții săi.

Caracteristicile negative din bunici sunt suma experiențelor trăite de-a lungul anilor. Fiecare dintre noi își crește un bunic în interior fără să ne dăm seama.

Când suntem copii, bunicul din interior abia se naște și asta se vede prin faptul că suntem naivi și credem că toată lumea este bine intenționată, ne este rușine să ne cerem anumite drepturi, ne este rușine de anumite dispute însă toate acestea îl hrănesc pe bunic.
Citește în continuare..


Jul 15 2014

Piatra Craiului confirmă

Tag: Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 08:29

sirnea-cover

Weekend-ul trecut am fost la Șirnea, un sătuc aflat la 3 km distanța de DN73, lângă Fundata. Am plecat cu planuri mari de drumeție și sesiuni foto dar și cu o sete de vacanță cum nu am mai avut demult. Mi-am dorit atât de mult să plec de acasă încât nici nu m-am mai stresat cu starea vremii.

Desigur, atunci când pleci cu copilul / copii undeva, planurile de acasă mai corespund în foarte puțină măsură cu cele din teren. Dar nici asta nu mai contează atunci când mergi în Parcul Național „Piatra Craiului”. Spun asta pentru că acolo este atât de frumos încât și dacă te fâțâi prin împrejurimile pensiunii unde ești cazat, tot vei avea parte de unul dintre cele mai frumoase peisaje din România.
Citește în continuare..


Jul 11 2014

Printre rânduri #1

Tag: Printre rânduriTeodor Mincu @ 08:04

1. Traian Băsescu s-au uitat prea mult la Breaking Bad. El dorește să joace rolul lui Hank Schrader care, cinstit fiind, habar nu avea că sub nasul lui își desfășura activitatea „inocentul” de Walter. Totuși până și Hank a recunoscut înainte să moară: „cum crezi că mă vor primii colegii înapoi când vor afla că sub nasul meu își desfășura activitatea cel mai renumit producător de droguri din zonă?”. Caracterul lui Hank, amestecat cu spiritul de român duce la comportamentul lui T.B.: Nu știam, nu e vina mea, justiția să-și facă treaba. În traducere: Eu nu știam și nici prost nu sunt.
Citește în continuare..


Jul 09 2014

Cu bicicleta la munte, ediția 5-6 iulie 2014

Tag: CiclismTeodor Mincu @ 10:36

bici-la-munte
Sâmbăta trecută am plecat pentru a doua oară cu bicicleta la Sinaia, împreună cu caravana ProSport. De data aceasta vremea a fost excelentă. Am avut Soare mult dar și cer variabil fapt pentru care epuizarea a fost mai lentă :)

Într-un cadru mai intim, în jur de 80 de persoane, am plecat din București la ora 09.00 de la Carrefour Colloseum (situat într-un fel de zonă comercială asemănătoare cu cea din Băneasa, situată pe șoseaua Chitilei).
Citește în continuare..


Jul 07 2014

Facem Follow-Up?

Tag: ..in diverse,BusinessTeodor Mincu @ 10:57

follow-up

Prima dată când am conștientizat importanța acestei proceduri a fost exact în momentul în care am simțit că ceva lipsește în comunicarea cu un website. Atât de obișnuit eram cu toate emailurile pe care le primeam după fiecare creeare de cont sau plată cu cardul încât această banală și automată notificare mi-a lipsit.

Deși 90% dintre aceste emailuri, majoritatea automate, nici măcar nu le citesc, faptul că le primesc mi se pare un lucru de bun simț. Trecând peste procedura automată (și ieftină) de a face follow-up, procedura umană de follow-up poate fi considerată un serviciu premium care, desigur, poate avea și efecte negative. Ca orice lucru în exces, procesul de follow-up poate deveni deranjant, mai ales când vine vorba despre domeniul vânzărilor.
Citește în continuare..


Jul 04 2014

Impossible is nothing: 750m înot.

Tag: Impossible is nothing,SportTeodor Mincu @ 06:51

phelps
Fiecare dintre noi am învățat să înotăm la un nivel care ne asigură supraviețuirea. Fiecare unde a apucat și de la cine a apucat, cândva prin copilărie. Așa eram și eu acum câteva luni, poate la un nivel un pic mai ridicat. Mă deplasam cu o viteză relativ ok, inotând bras, cu capul afară din apă.
Citește în continuare..


Jul 02 2014

Prima tură transfrontalieră pe două roți

Tag: Ciclism,SportTeodor Mincu @ 08:29

IMAG1022
Duminica trecută a fost o zi superbă pentru pedalat. Împreună cu un prieten, ne-am hotărât să facem o tură până la Ruse și retur.
Citește în continuare..


Next Page »


Switch to our mobile site