Apr 18 2014

De ce este România altfel?, de Lucian Boia

Tag: CarteTeodor Mincu @ 07:44

romania-altfelPlasez această carte în aceeași categorie cu scurta istorie a românilor povestită celor tineri, scrisă de Neagu Djuvara.

Într-o operă scurtă și la obiect, Lucian Boia ne explică de ce societatea noastră este de fapt atât de înapoiată atât din punct de vedere cultural cât și al civilizației. Acel „altfel” este un înlocuitor mai estetic pentru lipsa de evoluție pe toate direcțiile, adică a civilizației.

Iată și câteva pasaje foarte interesante:
Citește în continuare..


Apr 17 2014

Locul unde și democrația și-a pierdut personalitatea.

Tag: CroniciTeodor Mincu @ 09:29

euromaidan

Regimul Ianukovici a fost înlăturat de la putere într-un mod violent de protestatarii proeuropeni organizați ca o forță artizanală paramilitară. UE + SUA au salutat acest lucru care nu este prea democratic. Adică niște sute de mii de oameni (o cifră într-adevăr imensă ca și număr de protestatari) au răsturnat conducerea țării prin forță și cu susținere camuflată (financiară/logistică/propagandistică/morală) din vestul Europei. (Lucru pe care îl încearcă și rușii însă ei sunt mai puțin cizelați)
Citește în continuare..


Apr 15 2014

Cât costă să ai mașina visurilor tale?

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 09:48

jaguar
Aici mă adresez celor care de mici au visat ca într-o zi să aibe o mașină premium. Nu știu care sunt costurile de întreținere pentru o mașină premium (de la audi și bmw în sus) însă am idee de costurile de întreținere pentru o mașina accesibilă, adică imediat sub premium.
Citește în continuare..


Apr 14 2014

Aventuri la florărie.

Tag: Gentlemen's club,tips and tricksTeodor Mincu @ 10:04

flori

Numărul de buchete pe care trebuie să le oferi în fiecare an crește direct proporțional cu vârsta. La fel și numărul de doamne din viața fiecărui bărbat. Cu toți începem cu o mamă și o bunică, apoi o soră dacă este cazul, mai târziu apar iubitele în viața noastră, colegele de serviciu, apoi o soție, o mamă-soacră, o cumnată, o fiică, poate două și tot așa.
Citește în continuare..


Apr 10 2014

Primii pași către un corp frumos și sănătos.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 08:00

man-fat-to-fit

Intru în acest domeniu fără a fi un specialist deoarece unii mă critică pentru că am ajuns prea slab iar alții mă felicită pentru forma fizică în care am ajuns și pe care reușesc să o mențin fără prea multă suferință.

De vină pentru forma fizică actuală se face „sejurul” meu de 7-8 luni din Barcelona. Acolo toată lumea face sport și arată bine. Evident că atunci când prin preajma ta vezi acest lucru și îți place, începi să te antrenezi în această privință.
Citește în continuare..


Apr 08 2014

4 întrebări pe care să ți le pui înainte de a începe afacerea vieții tale.

Tag: BusinessTeodor Mincu @ 06:47

Înainte de a începe ideea măreață care ți se pare că va schimba lumea și care te va face bogat, trebuie să te întrebi câteva lucruri importante. Altfel, riști să-ți pierzi și banii de șaorma.
Citește în continuare..


Apr 07 2014

Un sistem educațional orientat spre client.

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 09:23

kidsVreau să discut un pic despre școala și sistemul educațional din vremea mea. Eu am fost ultima generație ce a învățat după sistemul „comunist” adică ultima generație care nu a dat examen de capacitate și nici nu a avut parte de controversatele manuale alternative.

Nu știu cum funcționează acum sistemul, voi afla peste 5 ani, însă până atunci voi considera că nu s-a schimbat prea mult, la fel ca evoluția în toate instituțiile statului român.

Multă lume afirmă că pe vremuri se făcea mai multă școală, etc. Eu nu voi afirma acest lucru. Poate că atunci copii nu aveau atâtea tentații și acces la atâta tehnologie ca în ziua de azi. Poate că atunci nu erau supravegheați cu camere video ca astăzi. Poate că atunci procentajul de absolvenți ai bacaluareatului trebuia să fie foarte mare. Nu intru în aceste detalii, nu sunt documentat.
Citește în continuare..


Apr 04 2014

Evadare din Lagărul 14, de Blaine Harden

Tag: CarteTeodor Mincu @ 09:41

Evadare-din-Lagarul-14

„Evadare din Lagărul 14” este o lucrare biografică ce are ca subiect singura persoană născută într-un lagăr nord coreean, care a reușit să evadeze.

Shin In Geun s-a născut în Lagărul 14 din Coreea de Nord, lagăr unde erau trimiși deținuții politici. Cartea este realizată pe baza amintirilor sale, multe fapte fiind confirmate și de alți transfugi nord coreeni.
Cele mai importante momente care au marcat existența sa au fost tentativa de evadare a mamei și fratelui său și evadarea propriu-zisă din lagăr.
Citește în continuare..


Apr 03 2014

Mic ghid pentru cei care-și cumpără prima bicicletă.

Tag: Ciclism,SportTeodor Mincu @ 09:46

bici
Pentru că primesc des întrebări referitoare la ce bicicletă e bine să ne cumpărăm, vin cu câteva recomandări din experiența personală:
Citește în continuare..


Apr 02 2014

Românii au idei, românii vor site-uri.

Tag: Business,OnlineTeodor Mincu @ 07:58

Websites
În ziua de astăzi orice business trebuie să înceapă cu un site. Spun „trebuie” deoarece acest lucru încă nu este clar pentru toții viitorii antreprenori. Nu intru în detalii referitoare la necesitatea unui site însă dacă te gândești un pic, a-i spune cuiva o adresă de site durează 1 secundă în schimb pentru a-i povesti cu ce te ocupi poate dura minute în șir. Atâta zic.

Pentru că în ultima vreme am avut mai multe discuții referitoare la „vrem să facem un site…”, voi scrie aici care sunt alternativele de a realiza un site pentru un start-up în funcție de buget și complexitate.

Ideile următoare se supun principiului „cât dai atâta face” și raportului calitate/preț și se aplică site-urilor de bază (de prezentare) nu și magazinelor online. La magazine online prețurile sunt mai piperate, însă dacă există imaginație și dorință se poate și gratuit(site-ul neavând forma unui magazin online ci a unuia de prezentare cu vânzări telefonice).
Citește în continuare..


Next Page »


Switch to our mobile site