Aug 06 2015

Creasta Nordică din Munții Piatra Craiului

Tag: Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 05:04

IMG_7343

Piatra Craiului este una dintre bijuteriile Munților Carpați, situată în apropierea orașului Brașov. Frumusețea acestor munți este dată în particular de zona lor stâncoasă ce ne oferă peisaje excepționale atât când privim de la bază spre vârf, cât și invers, creasta Pietrei Craiului fiind un traseu celebru în lumea iubitorilor de munte.

Visam la acest traseu încă dinaintea ultimei pățanii din acești munți, pe care v-am povestit-o aici.

Cu o echipă bine antrenată, plec la drum pentru a parcurge secțiunea nordică a crestei Pietrei Craiului, mai exact între Vf. Turnul Pietrei Craiului și Vf. La Om. Este cea mai spectaculoasă parte a crestei.
Citește în continuare..


Jul 30 2015

Nu-ți citi cartea vieții cu gândul în altă parte

Tag: Filozofie neînţeleasăTeodor Mincu @ 07:53

life2

Sooner or later in life the things you love you loose (de aici)

Aceste cuvinte mi-au rămas întipărite în minte de câteva luni deși melodia o ascult de câțiva ani. Mi-au rămas în minte deoarece am realizat că este un adevăr trist și general valabil.

Vrem sau nu, în viață pierdem lucrurile pe care le iubim în două moduri: fie subit printr-o întâmplare nefericită, fie prin trecerea ireversibilă a timpului care face ca mai devreme sau mai târziu lucrurile pe care le iubim să-și găsească obștescul sfârșit din cauze naturale.
Citește în continuare..


Jul 23 2015

Jepii Mici – Cabana Caraiman – Crucea Eroilor – Babele

Tag: Vacanţe şi Călătorii,Zile PerfecteTeodor Mincu @ 06:37

DSC_0047
Jepii Mici – Cabana Caraiman este unul dintre cele mai populare dar și periculoase trasee montane din Munții Bucegi. Încă de mic am tot auzit povești cu aventuri de pe acest traseu dar și faptul că aici se găsesc foarte multe cruci în raport cu alte trasee.

După aventura din Piatra Craiului mi-am spus că nu poate fi ceva cu mult mai dificil și am plecat într-o miercuri, pentru a evita aglomerația.

Așa cum suntem obișnuiți, autoritățile încearcă să prevină evenimentele neplăcute abia după ce un număr de persoane cad victime acestora. De aceea când văd plăci de avertizare (cum este și cea de pe drumul spre Ciucaș unde scrie că doar mașinila 4×4 pot urca până la cabană) mă aștept la ce este mai rău.
Citește în continuare..


Jul 16 2015

Trei tartine delicioase pentru masa de seară

Tag: La bucătărieTeodor Mincu @ 04:41

cover

Urmărind diverse bloguri și site-uri culinare, am citit despre o idee minunată: tartine pe bază de avocado.

Cum sunt un mare fan avocado, am vrut să o încerc numaidecât și au rezultat 3 tipuri de bruschete foarte bune și sănătoase, compoziție și creație proprie.
Citește în continuare..


Jul 09 2015

În vizită la cetățile Enisala și Histria

Tag: Vacanţe şi CălătoriiTeodor Mincu @ 08:06

DSC_0040

Cine are timp și chef de vizitat ruine atunci când merge la mare?..

Atunci când mergi mai mult de un week-end la mare, când te-ai săturat să te bată soarele toată ziua în cap sau poate ai parte de o vreme mai răcoroasă, poți ajunge și în această situație aparent plictisitoare.

Plaja și marea vor avea mereu întâietate însă aceste două cetăți sunt niște „must-see” -uri și ce altă ocazia mai bună putem avea decât cea în care ne aflăm deja în preajma lor?
Citește în continuare..


Jul 01 2015

M-am apucat de gătit și asta mi-a schimbat viața.

Tag: Stil de viațăTeodor Mincu @ 08:15

food
Până în urmă cu câteva luni, gătitul era pe același loc cu spălatul și călcatul rufelor. O activitate necesară dar indezirabilă, de multe ori suprimată de un pachet de biscuiți, niște brânzeturi, pizza și tot felul de dulciuri de seară.

Până într-o zi în care îmi doream foarte mult niște clătite și nu avea cine să mi le facă. Promisiuni am mai primit însă clătite mai rar. Așa că, pe principiul „if you want something, go get it”, mi-am cumpărat făină și celelalte ingrediente și m-am apucat de ele. Ce putea să se întâmple?
Citește în continuare..


Jun 24 2015

Aventuri 4×4: Lacul Vulturilor și Masivul Ciucaș

Tag: 4x4,Romania,Vacanţe şi Călătorii,Zile PerfecteTeodor Mincu @ 07:15

front

A doua aventură 4×4 și prima în sezon de vară a avut loc weekend-ul trecut când am vrut să încercăm muntele cu iarba cu o Dacia Duster.

Prima destinație a fost Lacul Vulturilor, un mic lac periglaciar aflat pe raza județului Buzău. Lacul se află într-o zonă mai puțin cunoscută din Munții Siriului. Eu am auzit accidental de el (de pe facebook, bine-nțeles) și de atunci nu mi l-am mai scos din cap.

Este un lac micuț și cochet, aflat în gol alpin, la înălțimea de 1420 metri.

Există două variante de acces către el: unul dinspre Crasna (jud. Buzău) și altul dinspre Vălenii de Munte. Noi am plecat cu gândul de a urca prin Vălenii de Munte și a coborî spre Crasna.
Citește în continuare..


Feb 26 2015

La vida en Barcelona

Tag: BarcelonaTeodor Mincu @ 08:01

bcn1

Povestea în imagini a ultimei vizite în Barcelona. Februarie 2015.
Citește în continuare..


Feb 19 2015

Eu voi fi eroul Armatei Române

Tag: ..in diverseTeodor Mincu @ 08:07

Operation Moshtarak

Fără dubii că voi fi având în vedere însuflețirea cu care m-am luptat azi-noapte, undeva la ora 3 cu un gândac de bucătărie. Știți voi, gândac dintr-acela de dispare în momentul în care vrei să-l omori cu trei rânduri ce șervețele în mână.

Ce să vă povestesc…gândacul plescăia la un biscuite în miezul nopții. Un plescăit sec care pur și simplu m-a trezit din somn și care m-a făcut să fiu sigur că el este. Gândacul care-mi scăpase pe la ora 22.00, după aragaz.
Citește în continuare..


Feb 16 2015

Încă o zi perfectă la ski

Tag: Sport,Zile PerfecteTeodor Mincu @ 10:49

cover

Anul acesta a fost cel mai greu de păstrat tradiția de a ieși la ski în timpul săptămânii. Totul ține de motivație. Să nu-ți fie lene. Este dificil pentru că trebuie pur și simplu să te smulgi din viața de zi cu zi și să evadezi la munte pentru o activitate parcă dintr-un univers paralel. Iar când vezi că nu găsești niciun partener pentru această aventură atunci tentația de a te complace în apele călduțe ale cotidianului este foarte mare.

Revenind, am reușit să mă mobilizez(motivez) și miercuri dimineață am fugit la Poiana Brașov. Citește în continuare..


Next Page »


Switch to our mobile site